Dark Mode Off / On
Ett dalaliv Loppis & second hand

Dagar med min älskade mamma i Furudal.

I onsdags åkte jag till Svärdsjö och Dalagården för att lämna William på läger. Sedan styrde jag bilen mot mamma i Furudal. Jag åkte genom skogen och hade der väldigt trevligt dit. Väl framme i Furudal så fikade jag och mamma på hennes jättegoda rabarberpaj, och efteråt drog vi på Loppisrunda i Furudal. Vi hittade en hel del små loppisar i husen och stugorna efter vägen. Jag köpte tre ölglas designade av Lasse Åberg, tre jättefina små burkar varav dem med kinesiska motivet har både min mamma och mormor haft i min barndom, en liten ljuslykta i silver och pinnar för att äta sushi med bland annat.

Hos mamma sen åt vi stekt sill, med tunnbröd, potatis och löksås. Så sjuktgott! Något jag nästan aldrig äter, men som jag är uppväxt med. Jag och mamma drack öl och vin, skrattade och hade det så trevligt. Älskar att spendera tiden med henne. Fick en jättefin duk som mamma broderat.

Vi hade också roligt åt den gigantiska kastrull mamma köpt via Marketplace som vi plockade upp! Den var enorm! Mamma trodde att det var en ”vanlig” stor men visade sig vara en för typ skolmatsal. Jag och hon höll på att skratta ihjäl oss åt den! Vi till och med satte ner Skilla i den för att visa storleken på denna gigant.

Igår fredag skulle jag åka hemåt. Vi var till Bystugan i Näset som har Hantverksmarknad denna vecka. Där köpte jag mig en jättefin axelväska perfekt att ha nycklar och telefonen i.

Mina dagar med mamma har varit ljuvliga! Älskar varje minut med dig mamma!

8 Comments

 1. Oh så mysigt det låter och så härligt att ha dagar med mamma i Furudal och rabarber lät verkligen jättegott, mums. Så fin duk som din mamma broderat också

 2. Haha, kastrullen ser inte så stor ut med Skilla i men just eftersom hon får plats är den ju såklart gigantisk…. Mysigt med läger för William och få umgås med din mamma. Du verkar ha hittat en hel del bra på loppisen, kul att fynda. Rabarberpaj är så gott. Den senaste jag gjorde tog till och med min pappa om av och han gillar verkligen inte paj… 🙂

 3. En sån perfekt kastrull för storkok! Lite otymplig kanske men jag ser mängden tomatsås man kan göra i den framför mig. Mums! Så himla mysigt att få vara med mamma. Tycker själv det är det bästa och är tacksam för allt vi delar tillsammans. Har du ”ärvt” ditt loppisintresse från din mamma? Väskan är superfin. Kul när man hittar små skatter som kommer till användning.

 4. Men så mysigt att umgås med mamma! Älskar också att umgås med min mamma. Låter verkligen gott med rabarberpaj 🤗 Så roligt att besöka loppisar också! Gillar att handla secondhand & skulle vilja komma ut och besöka i butik också ☺️ Så fina saker du hittat & kul med skolmatsalskastrullen 😅 jättefin brodyr på väskan & vacker duk, så duktig hon är din mamma 🤗

 5. Trevligt att umgås med mamma lite. Tänka på något annat när du precis lämnat sonen på läger.
  Så kul att du hitta saker som du köpte. Väskan var ju jättefin! 😃😍. Håller med att de var kul med kastrullen. Så tillomed Skilla kunde sitta i den 😄.
  Den kombon av mat har jag aldrig hört eller smakat. Men låter gott 😋.
  Det är ett speciellt band man har med sin mamma 💞. Så skönt att ni har en så fin relation du din mamma.

  Ta hand om dig❣️🤗

 6. Vilka härliga dagar du fick med din mamma. Jag har aldrig varit den som gått på loppisar av någon anledning. Min man gör det och två av mina barn gör det gärna, men jag har aldrig fastnat för det. Egentligen är det bra med återvinning av saker, men har alltid köpt nytt och använt det tills det går sönder.

 7. Så himla roligt att du kunde spendera några dagar med din mamma! Vilka fina saker du hittade på loppisarna. Det är alltid roligt att gå på loppis för man kan hitta saker till en billig slant. Fina glasen av lassse åberg är. Snacka om stor kastrullen är, som du skriver räcker den till en skolmatsal. Roligt att ni kunde sätta ner skilla i den för att demonstrera hur stor den är,

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: