Dark Mode Off / On
Fem en fredag

Fem en fredag v. 47: Inflation.

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Kom ihåg att länka hit så fler kan ta del av Fem en fredag.

 1. Vad har det blivit för mycket av hemma?
 2. Vad skulle du gott kunna göra av med?
 3. Vad har tillkommit i ditt hem som inte passar in?
 4. Vad har du lagt mest pengar på i år?
 5. Vad har mest ökat i pris som du vanligtvis köper?

Vad har det blivit för mycket av hemma?
Just nu? Disk på diskbänken, den ska bort under dagen.

Vad skulle du gott kunna göra av med?
Har en del kläder som behöver rensas ur.

Vad har tillkommit i ditt hem som inte passar in?
Vet inte riktigt? Har bara saker jag tycker om.

Vad har du lagt mest pengar på i år?
Sjukskriven och ätstörningsbehandlingen.

Vad har mest ökat i pris som du vanligtvis köper?
Bensin! Helt galet dyrt!

12 Comments

 1. Det är mycket som är nödvändigt som har blivit dyrt. Man får tänka om.
  Att vara sjukskriven och dessutom få behandlingar, det förstår jag mycket väl, att det tär på kassan. De vanliga utgifterna är desamma.
  Trevlig fredag!

 2. Bensinen är dyr men jag tycker det knns lite billigare igen. Men det är nog för att jag vant mig vid att man blir ruinerad vid tankningen. ? Märkligt att man vänjer sig…

 3. Skrev också bensin som svar till fråga 5. Sedan kom jag inte heller på nåt som tillkommit i lägenheten som inte passar in. I Elisas fall med flygstolarna och serveringsvagnen i vardagsrummet förstår jag verkligen att hon skulle vilja se dessa ”störande” saker någon annanstans. Men vem köper flygplansstolar – även om det är rätt häftigt;-)

 4. Ja i dessa dagar är jag inte avundsjuk på dem som har bil. Sanslöst dyrt att tanka. Inte många som bor i Sundborn som åker buss, annars skulle vi ha många flera avgångar. Ha en skön helg, hoppas du har bättre tider framför dig med ditt mående.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: