Jag måste påminna mig själv om att i framtiden ta ut semester i maj. Detta året levererar verkligen ingen sommar, först var det sent med att vintern försvann. Hela april var kall mot vad det brukar vara och så kom maj med värme och sol. Då satt jag inomhus eftersom jag jobbade… Juni var helt okej vädermässigt men hade ändå hoppats på att solen skulle fortsätta hålla sig kvar in i juli. Eller ja solen syns, men det är kallt för att vara juli. Idag har vi 15-16 grader och det är inte sommar för mig, oavsett om solen värmer upp någon stund per dag… Det kanske inte regnar, men jag vill gärna ha värme när jag väl är ledig. Inte när jag sitter innanför väggar på jobbet! Och jo vi har haft varma dagar och sol, men jag är inte nöjd förrän det är 25+ och varmt från maj till augusti (minst).

Nog surat med den saken, igår var vi ner till Daily life spa jag och Lizzla. Där fixade jag mina naglar, Lizzla gjorde en pensionär glad där som kom för fotvård. Pensionären borrade sig ner i Lizzlas päls och det var som vanligt som att Lizzla såg att denna människa behöver extra kärlek. Pensionären pratade nämligen med sin väninna och där överhörde jag vilken tuff tid denna människa går igenom. Lizzla verkar känna av sånt där, hon ser rakt in i ögonen på människor och de bara faller för henne och kommer nära och vill vara henne nära. Funderar ofta på om vi ska utbilda henne till vårdhund/skolhund eftersom hon verkar ha denna egenskap.

Idag kom Björns syskonbarn hit för att hälsa på. Ester och Hilma, de bor i Skåne så det är ungefär en gång per år vi ses. Även där skötte sig Lizzla exemplariskt och lekte med barnen på ett fint sätt. Deras pappa var också med kanske ska tilläggas, och farmor samt faster Emma. Vi gick till övergivna förskolan som jag tror numera är såld för 3 miljoner och lekte i någon timme. Var trevligt trots blåst och höstväder i juli…

10 kommentarer

 1. Har en känsla av att du och jag samt några till bor i helt fel land. Kanske en flytt till Sydeuropa skulle göra oss gladare och mera nöjd med temperaturen.
  Vi har samma skitväder som du i Falun, fast det är liiiite varmare. Men 17-18 grader är inte sommar för mig heller.
  Vi är ju så illa tvungna att ladda upp batterierna inför höst och vintern, och det gör man inte med 17 grader…

 2. Lizzla är så fin. Då det kommer till djur så har dom som oftast den förmågan. Helt fantastiska. Som jag saknar en liten vovve, men vi måste ju vara två för det ska fungera.

 3. Jag håller med. Det vädret som är nu är inte sommar. Ostadigt väder. Man vet inte vad det blir för väder under dagen. Jag går idag i jeans. Det är väl det jag inte vill göra i Juli. Men så blev det. Nu när jag tänker på det så känns det sjukt att det är Juli ????.
  Kul att fixa naglarna. Man känner sig extra fin då ????. Även kul att se Lizzla känna av människor som behöver lite extra kärlek ☺️. Det kanske du ska göra. sätta Lizzla på hundkurs för vård & skol hund.
  Kul att Björns syskon barn kom & hälsa på & lekte med Lizzla.
  Det är ju bra att man kan leka på skolgårdar & så ????.

  Ta hand om dig och va rädd om dig❣️????

 4. Fast jag tycker det är så att oftast är det varmt innan midsommar innan vi alla tar semester. Så har det varit senaste åren. Vi får hoppas på lite mer great väder. Jag vill också fixa naglarna, har ju inte kunnat för nacken, är för statiskt att sitta hela tiden, men är sugen att fixa dem igen.

  Roligt med dem på visit och fint att det gick toppen med Lizzla

 5. Vi är väldigt olika då jag inte klarar av den värmen när det är över 25 grader. Däremot tror jag att det är någon eller några av mina mediciner som gör mig extra känslig för värme. Jag har däremot hört att det kommer bli varmt i Juli också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa