Blev inte så många men tillräckligt ska svara på dom nu.

Kan du inte berätta lite om dig själv? 🙂

Svar: Det här kändes som en svår fråga först, men ska göra det så gott jag kan. Namn och ålder tror jag redan ni läst på mitt info så de hoppar jag. Jag är uppvuxen i Orsa som ligger i norra Dalarna skulle man kunna säga, de Orsa är känt för är Björnparken, är eller har varit vet nämligen inte hur det ser ut på den fronten idag europas största, dock fick också isbjörnar förra året som bor där, som jag förstått det finns inte isbjörnar på något annat ställe i Sverige. Min pappa dog när jag var nyss fyllda 9 år i en bilolycka. Jag har 3 syskon samt en halvbror (äldre än mig på pappas sida) jag inte vuxit upp med eller har någon kontakt med, han är ju min bror så egentligen har jag fyra syskon men jag är bara uppväxt med 3. Min syster Cilla som fyller 22 idag, min lillebror Mattias som är 20 och fyller 21 den första April samt min minsta lillasyster Melissa (halvsyster på mammas sida) som fyller 13 den 1 April, och ja ni såg rätt dom är födda på samma dag med exakt 8 års mellanrum rätt speciellt. Jag gick nian i Mora då jag bytte skola av diverse anledningar, gick även 1 år på IV i Mora och sedan 1 år och två månader på barn och fritid trodde det var 1½ år  jag gick där tills jag såg att det endast var 1 år och 2 månader för ett tag sen, flum som man är. Hoppade sen av gymnasiet för jag mådde skit, festade väldigt mycket under den perioden mitt i veckorna samt alla helger och stora delar av de året är mer en dimma. Bröt ihop psykiskt några veckor innan min nittonårsdag och låg och stirrade in i väggen och ville bara dö, min mormor fick mirakulöst i väg mig till vct där jag fick psykologtid. Jag kanske ska tillägga att jag under min barndom hade sammanlagt mellan 3-5 psykologer och var även inskriven på bup, hade aneroxia hela högstadiet också och fick antidepp medicinen cipramil utskriven när jag var 15 år, då jag mådde fruktansvärt dåligt. Min barndom var ingen rosa saga precis men jag går inte mer in på de. I alla fall fick psykologtid och jag hade pga hur jag mått även sagt upp min lägenhet i Orsa, hade ingen aning om vart jag skulle ta väg men jag vägrade stanna en minut till där, så jag började söka lägenheter i Falun. Fick en lägenhet och flyttade hit. Hade inga band hit, ingen släkt kände 1 kompis som var härifrån som jag umgåtts med under fjortistiden samt en tjej som också var härifrån med bott i Orsa innan. Började umgås med dom här och jag trivdes på en gång. Just ja precis innan jag flyttade till Falun när jag var 19 år och 2 månader fick jag en djup ventrombos (blodpropp) helt utan anledning så mina första 6 månader i Falun bestod av blodprover och waran behandling. Träffade sonens pappa i Augusti 2003, vi började umgås väldigt tajt på en gång skulle jag vilja säga. Hade sett honom en gång innan i slutet av juli, men var mest att jag tittade upp på honom inte mer. Jag fick sluta med min waranbehandling den 31 oktober 2003, och jag festade då en del i november. I december fick jag min mens och allt var som vanligt, men i januari 2004 fick jag ingen mens som jag förväntat mig jag var då rätt fundersam gjordet ett gravtest och var gravid. Jag och sonens pappa var inte tillsammans så blev en chock, dock ville jag absolut inte göra abort så valde att behålla William utan tvivel, gick igenom graviditeten nästan helt ensam då sonens pappa inte ville ha barn och jag respekterade detta. Dock v33 så kom han och ville vara med. Jag var då väldigt GRAVID så att säga. William föddes sedan den 3 oktober 2004 i v40+6 , den lyckligaste dagen i mitt liv var det. Sen den dagen har jag och Williams pappa nästan umgåtts varje dag. Vi är inte tillsammans och har heller aldrig varit men vi är bra vänner. Umgås även privat tex går på samma fest och sånt. Jag läste in gymnasiet på 1½ år via NTI-skolan distans William var hemma med mig fram tills han var cirka 2½ år. Kände inte att det var brottom för mig att pusha in honom på förskolan. Sökte in på högskolan tills våren 2008, läste till systemutvecklare fram tills hösten 2008 när jag började på lärarprogrammet. Vet inte vad mer jag ska berätta om mig själv? Intressen är William, åka raggarbil på sommaren, umgås med vänner, BAKA, inreda, shoppa. Är väl sånt nästan alla skriver haha.

* Vart handlar du helst kläder till dej själv/W?

OJ, det här var en jätte svår fråga. Jag handlar faktiskt mest kläder till William på klädpartyn som Lingon och blåbär, Me&I, wild mango, och rabdido . Jag älskar såna kläder för det är inte så många som har dom. Eller ja L&B och Me&I då men andra klädpartyn som inte är så jätte vanliga älskar jag. Gillar när det är mycket färg och mönster. Går jag på stan brukar det bli lindex jag köper till William på. Är jag på någon annan ort brukar jag kika i affärer som inte finns i Falun, aldrig förstått folk som ska envisas med att gå på HM i stockholm till exempel där dom säljer samma skit som hemma. Åt mig själv är det olika, men gillar Cubus, den finns tyvärr inte här i Falun utan då lär man åka till kupan i borlänge (Kupan = kupolen inte andra hand kläder) gillar även JC faktiskt, tycker om deras kläder, fast nu på senare tid har jag mest handlat kläder till mig själv från internet som Nelly.se eller ellos. Tycker Ellos fått in så snygga kläder förr när jag var yngre tonårig var allt värsta tant där.

* Favoritsidor på nätet?

Här hade jag nog fråga i vilket sammanhang men slänger in där jag befinner mig OFTA. Facebook är jag beroende av, sitter där jätte ofta. Bilddagboken hänger jag också en del på men de beror nog på att jag gillar att kika på kort och se vad folk pysslar med, ÄR väl som med fejjan jag är en nyfiken kärring tror jag *haha*. Bloglovin gillar jag med även här samma sak NYFIKENHET. Sen kollar jag alltid på Dalarnas tidningar varje morgon och sedan aftonbladet. Youtube är också en sida jag är helt besatt av, kikar och lyssnar på videos där, samt tv-serier ibland som inte kommit till Sverige än som Days of our lives. Klädbutiker är som ovan, Ellos och Nelly.se

* Vad lyssnar du på för musik?

Jag lyssnar på ALLT. Sen gillar jag inte dansband till exempel, eller ja kan ju finnas någon fin låt ibland. Jag lyssnar på text och melodier när jag lyssnar på musik. Jag tror dom flesta andra lyssnar på dunket? För när man säger, jag älskar texten till den här låten brukar folk se ut som urholkade ufon för dom har aldrig reflekterat över vad personen sjunger om. Det gör jag jämt, är kanske också därför jag aldrig gillar musik jag inte förstår innehållet i. Musik för mig måste ha en gripande mening, något som får mig att känna att jag är där och då typ. När jag lyssnar på musik är det som när jag läser böcker, jag får upp bilder i huvudet på de dom sjunger om därför kan den låten som andra tycker är skit dålig eller inte alls förstår vara skit bra för mig. Misstänker också det är därför jag gillar tex, Kent, Winnerbäck, Lisa Ekdalh, Enja och The Beatles.


* Vad skulle W hetat om han blev en tjej?

William fanns aldrig ens på förslag från början, hehe. Jag hade bestämt Leo (pojke) och Melanie eller Tiffanie om det blev en tjej. Det fanns liksom inget annat på världskartan. Sen när sonens pappa ville vara med sa han total nej till Leo, jag visste redan då att William var en kille för jag hade gjort köns UL på stockholm på mama mia, dom koll
ade inte sånt i Falun när William låg i magen. Så jag fick helt enkelt börja från början med namn. Hehe. Men William var verkligen ingen Leo han är en William rakt igenom. Dock finns inte Melanie och Tiffanie med om jag skulle på en tjej idag. Idag står det på ett helt annat namn, ett namn jag bestämt i flera år.


1 kommentar

  1. 2010-01-14 @ 14:58:52

    Hahaha.. känner igen mig i “* Vad lyssnar du på för musik?”-svaret. Texten är mycket viktigare än själva ljudet för mig. Sen om det låter fint är ett plus. Men lyssnar hellre på en låt med en text man kan relatera till än bara musik för att det låter bra. Sen är jag som sagt ingen person som tar ett danssteg i onödan heller. XD

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: