Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Författarens egna ord.

En sann patriot.

Imorgon är det melo, jag såg inte förra veckan men imorgon ska jag se för då är Orsa Spelmän med och eftersom jag är därifrån från början och är en sann patriotiska dalkulla kommer jag självklart rösta på de bidraget. Precis som jag satt bänkad och röstade på Larz-Kristerz fast jag hatar Dansband bara för dom är från Älvdalen som också ligger i Dalarna. Jag är sån som verkligen ÄLSKAR Dalarna, tar väldigt illa vid mig när folk ska håna mitt landskap. Här är jag född och här ska jag DÖ så att säga. Jag brukar starkt hävda att Dalarna är hjärtat av Sverige här finns allt jag behöver. Jag är absolut ingen sån som passar i storstäder. Visst de är kul att åka till Stockholm och Göteborg ibland men ändå, jag älskar när man kommer in där skylten står DALARNAS LÄN, såna saker gör mig helt varm inombords.

Jag älskar mina gröna skogar, röd målade stugor och när man kommer vid vida blick i rättvik och ser ner över vackra siljan. Jag älskar när det bli midsommar och man ser massa folk i folkdräkt dansa runt midsommarstången, jag älskar att höra raggarbilarnas ljud på sommaren som åker runt hela Dalarna med sina brummande motorer.

Idag pratade jag med mamma om min examen från lärarprogrammet, visst det är ett tag kvar men jag ska ha folkdräkt då, finns inte en chans i världen att jag ska ta min examen utan de. Jag har inte konfirmerat mig, jag råkade försova mig på nians avslutning (pinsamt värre) och jag tog aldrig någon student då jag hoppade av gymnasiet. MEN jag ska bannimej ha folkdräkt när jag slutar lärarprogrammet.

Som den sanna Dalapatriot jag är kommer jag ringa och göra mig själv ruinerad imorgon. Jag älskar Dalarna, och låten var faktiskt bra också, lyssnade nyss på den. Det var jätte fin text. Men så blir jag också väldigt varm av Kalle Moraeus – Beatrice , den spelades massor när jag var liten, sen av en slump råkade Anna och jag hitta den på en gammal bränd CD jag hade med mig i hennes bil hem från Ikea sista turen där. Jag och Anna sjöng med och bara ”Åååååh” .

2 Comments

 1. 2010-02-12 @ 23:55:51

  Jag är lika mycket dala-patriot som du
  Bär mina barns namn runt halsen och bredvid hänger ett dalahästsmycke

  Jag brukade ha folkdräkten på mig på skolavslutningar när jag gick på högstadiet, låter som att jag var värsta tönten, men det var faktiskt precis tvärt om, även om alla tyckte att jag var galen som tog på mig den.
  Nuförtiden åker den på varje midsommar, jag önskar att det fanns fler tillfällen men de är sällsynta.
  Hoppas ni får en trevlig helg!

 2. 2010-02-12 @ 22:11:07

  Svar: Jag lyssnar främst på texten men även på tonskiftningarna och på hur olika ljud & instrument används. Jag är en sucker för musik och lyssnar och sjunger jämt och ständigt. Gillar såklart mycket ny musik med men ett krav jag har är att dom helst ska producera sin egna musik, alltså skriva text och hela baletten själv. Först då kan dom kalla sig äkta musiker..

  Ang Melo.. Salem al Fakir var GRYM, han är så jäkla musikalisk så det inte är klokt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: