Såna saker du förmodligen inte vet om mig.

1. Jag använder Menskopp. Jag har varit flitig användare av menskopp i 7,5 år. Kommer aldrig att använda tamponger och bindor igen.
2. Jag använder inga hormonella preventivmedel. Senast jag stoppade något hormonellt i kroppen var när William var 7 veckor, jag slutade dock efter en vecka då jag kände att jag inte vill använda såna saker. Det var då Mini-P.
3. Jag får inte äta p-piller eller liknade då jag haft blodpropp som nittonåring. Ingen vet varför jag fick blodpropp men jag fick det ändå.
4. Jag tittar sällan på tv-kanaler utan ser bara streamade tv-program. Jag har inte tålamod att se på svenska kanalers tv-serier utan jag kollar genom streaming. Det passar mig bättre.
5. Jag försöker att sopsortera, även om jag precis som de flesta människor fuskat någon gång. Jag värnar om miljön så gott det går.
6. Jag mår fruktansvärt dåligt när barn och djur far illa. Jag tycker det är värre med sådant än när en vuxen råkar ut för våld.
7.  Jag har stor fantasi och kan hitta på historier i huvudet från ingenstans. Jag riktigt ser karaktärerna i historierna på olika platser och målar fram dess personligheter i huvudet.
8. Jag tillhör inte kvoten som blir förbannad över att vissa restauranger väljer att ha barnfritt. Jag har full förståelse för att man faktiskt vill bestämma sådant själv. Jag tycker om barn, men vissa stunder vill man bara vara utan barnskrik. Vissa uppfostrar sina barn, men många låter sina barn springa runt, skrika, bråka och verkligen förstöra hela kvällen för övriga gäster. Det finns barnvänliga ställen som Mcdonalds, Max, Burger king där barnen FÅR springa och leka. Varför inte bara gå dit? Under alla mina år som förälder har jag valt sådana platser när jag haft sonen med mig eftersom man vet att där stör man ingen. Men en restaurang, på en kväll fint upp dukat i glada vänners eller älsklingens sällskap kan man få ha ifred utan andras barn som stör. Så ja, jag förstår varför vissa restauranger väljer barnfritt och ibland tycker jag att gapandet efter våra rättigheter blir för mycket?! Måste man just gå på den restaurangen som inte vill ha barn där? Eller kan man välja att se sig efter ett annat alternativ?
9. Jag tycker det är skittråkigt att laga mat. Jag gör det bara för att man måste, helst så låter jag Björn laga mat för då slipper jag göra det själv. Jag kommer aldrig bli en mästerkock, och jag köper färdiglagat ibland trots att det är en av de största dödssynderna i andras perfekta värld.
10. Jag känner mig precis som jag kände mig när jag var femton vissa dagar, lika i huvudet alltså. Jag har alltid haft ganska mycket livserfarenheter och det känns ibland som jag mentalt lär mig av livet och får mer erfarenheter men som att huvudet ändå inte åldrats. När jag var femton kände jag mig som trettiofem och det är väl kanske därför, jag känner mig fortfarande äldre än jag är. Kanske det jämnar ut sig när jag är trettiofem?

009

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

6 thoughts on “Såna saker du förmodligen inte vet om mig.

 • 25 mars, 2013 at 18:55
  Permalink

  Har du funderat på kopparspiral? På tal om preventivmedel. Jag har nyligen skaffat en sån.

  Reply
  • 25 mars, 2013 at 19:05
   Permalink

   Anna – Nej fy :-P. Vill inte stoppa in föremål i kroppen. Sen jag vill inte använda preventivmedel, men det är ju bra att andra vill 🙂 . Jag trivs utan :).

   Reply
 • 25 mars, 2013 at 20:07
  Permalink

  Haha nu kommer jag ställa en lite knäpp fråga. Men jag har funderat läääänge på att använda menskopp också. kan du inte skriva lite fördelar/nackdelar med den jämfört med tampong? och även lite hur man använder o så? 🙂

  Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: