Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Reklam

Ögonoperation för att slippa linser.

Inlägget är ett samarbete.

När jag var tolv år började jag inse att jag såg sämre, jag gick till skolsköterskan och fick det bekräftat. Jag minns hur det kändes som ett hån eftersom jag verkligen inte alls var sugen på att skaffa glasögon men jag samtidigt insåg att jag var tvungen. Mina första glasögon använde jag sällan trots att jag såg dåligt, i sjuan hamnade dem ändå på näsan för jag insåg att jag var tvungen. Jag mådde skit! Efter halva sjuan besökte jag åter igen en optiker och frågade om kontaktlinser, jag bokade en tid och fick börja använda linser vilken befrielse! Men med åren så har jag funderat på att börja spara ihop pengar för att göra en ögonoperation för att slippa både kontaktlinser och glasögon. Jag ser framför mig hur jag går från att köpa linser var sjättemånad till att vakna på morgonen med perfekt syn. Att slippa oroa sig för att råka somna med linser i, eller att sista linsen ska gå sönder så jag måste använda mina glasögon utomhus. För mig att glasögon jättejobbigt eftersom jag upplever att de blir regninga eller fuktiga alldeles för lätt. Dessutom tycker jag inte att jag ser ut som mig själv i glasögon något som många andra ändå gör. Men ögonlaser är jag verkligen jättesugen på att göra, jag har läst om ögonlaser på Novius.se flera gånger och just nu gäller det för mig att spara och kanske någon gång göra operationen för att få en perfekt syn.

2 Comments

  1. Ussh förstår precis hur du känner,jag har dock haft glasögon sen 3-4 årsålder,vart retad o allt.
    Nu äntligen har jag linser men tänker som du ,har redan tappa ena haha
    Nu finns det månadslinser som du inte behöver ta ut,du har dom en hel månad dygnet runt o sen byter.
    Det ska jag få nu när min provtid är ute 😀
    Mvh Camilla

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa