Elsa Beskows – Olles skidfärd och ett besök på Stora Coop i Falun.

Jag tog med mig William till Ingarvet idag, där lämnade jag först över spel till Ta till vara och efteråt kläder på PMU. Så himla skönt att bli av med saker, jag hittade inget på PMU idag men däremot på Ta till vara fick jag tag på Olles skidfärd av Elsa Beskow. Den boken är så fin, precis bok att läsa i samband med någon form av vintertema.

Efteråt så åkte vi till Stora Coop, William bad mig ställa mig bakom moroten så det gjorde jag. Det kom en äldre kränkt man och gick förbi och såg upprörd ut, medan jag och William hade roligt. Äldre kränkta män bryr jag mig mindre om numera.

Sedan styrde kosan av mot MIO, kikade runt men handlade inget denna gång utan hade det bara trevligt tillsammans.

Jag har haft en sådan fin dag tillsammans med William. Dessa stunder när han vill umgås med mig vårdar jag lite extra ömt numera, de blir färre och färre. Han blir äldre och äldre, mindre tid för sin mamma vill han då ha. Så när vi gör något tillsammans känner jag mig alltid lite extra glad, den finaste gåvan jag fått är att bli mamma. Tänk att just jag fått bära, älska och ge liv till en människa. Den gåvan är den finaste man kan få, den gåvan är jag evigt tacksam över.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

36 thoughts on “Elsa Beskows – Olles skidfärd och ett besök på Stora Coop i Falun.

 • 11 juli, 2018 at 00:56
  Permalink

  Det gäller att ta vara på de stunderna där ungarna vill umgås, snart vill de inte alls längre 😛

  Reply
 • 11 juli, 2018 at 07:07
  Permalink

  Åh det är så roligt att gå på Mio, så mycket fint 🙂

  Reply
 • 11 juli, 2018 at 07:53
  Permalink

  Vilken fin dag ni fick tillsammans. Jag förstår inte vad som kunde vara kränkande för den äldre mannen i att ni skrattade och tog foton med dig framtittandes i moroten. Den glädjen borde väl i stället smitta av sig. Säkert lockade det fram många leenden hos andra som såg er 😀

  Reply
  • 13 juli, 2018 at 14:13
   Permalink

   Ja vi fick verkligen det :). Nej du ibland undrar man vad folk ha tid för egentligen :-o. Varför bli upprörd på folk som har roligt 🙂

   Reply
 • 11 juli, 2018 at 10:39
  Permalink

  Ha! Vad hade den karln att bli kränkt över?
  Djävla surgubbe!
  Han säkert inte fått skratta så där gott på länge ?

  Reply
 • 11 juli, 2018 at 11:42
  Permalink

  Tiden ihop med ens barn är kort, det vi kan göra är att njuta av stunderna.
  Elin är ju bara 12 men hon har ju börjat vara mer med kompisar och mindre med mig.

  Reply
  • 13 juli, 2018 at 13:36
   Permalink

   Ja visst är det så :(. Man får passa på att njuta så länge man kan 🙂

   Reply
 • 11 juli, 2018 at 12:16
  Permalink

  Så mysigt att ni fick en härlig dag tillsammans. Klart att du skulle ta en bild som morot 😉

  Reply
  • 13 juli, 2018 at 12:46
   Permalink

   Ja det var så mycket värt :). Mmm surt med sånt där folk som surar ur bara 😮

   Reply
 • 11 juli, 2018 at 16:12
  Permalink

  Hahaha! Vissa människor vet inte var roligt är. ?

  Reply
 • 11 juli, 2018 at 16:23
  Permalink

  Härligt med bara vara stunder med barnen, något att uppskatta.
  Det känns som om vi smyger runt varandra (ha ha) idag åkte jag vägen förbi stora Coop på väg från Borlänge. Märkligt Ha en fin kväll!!

  Reply
  • 13 juli, 2018 at 14:09
   Permalink

   Gud så intressant! Vi borde snart träffa på varandra ju när vi är i närheten så ofta 😀

   Reply
 • 11 juli, 2018 at 18:46
  Permalink

  Älskade Elsa B ^^… det är verkligen barndomen, jag själv har alla i den första versionen! Dem är som nya eftersom mina gammelfastrar var bibliotekarie och var ytterst rädda om böcker överlag… gav alltid sina syskonbarn bl.a min far varsin i olika högtider som julen, födelsedagar och namnsdagar osv. Sen har jag fått ta över fars böcker, är väldigt rädd om dem och hade henne som min kreativa inspirations källa till mina egna skapelser<33 Har några speciella fina barnboksillustratörer och har länge skrivit på ett inlägg om just mina =)… blir väldigt sugen på att avsluta inlägget nu!

  Reply
  • 13 juli, 2018 at 14:08
   Permalink

   Sådan fantastisk författar. Åh så roligt att du sitter inne på det 🙂

   Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: