Elsa Beskows – Olles skidfärd och ett besök på Stora Coop i Falun.

Jag tog med mig William till Ingarvet idag, där lämnade jag först över spel till Ta till vara och efteråt kläder på PMU. Så himla skönt att bli av med saker, jag hittade inget på PMU idag men däremot på Ta till vara fick jag tag på Olles skidfärd av Elsa Beskow. Den boken är så fin, precis bok att läsa i samband med någon form av vintertema.

Efteråt så åkte vi till Stora Coop, William bad mig ställa mig bakom moroten så det gjorde jag. Det kom en äldre kränkt man och gick förbi och såg upprörd ut, medan jag och William hade roligt. Äldre kränkta män bryr jag mig mindre om numera.

Sedan styrde kosan av mot MIO, kikade runt men handlade inget denna gång utan hade det bara trevligt tillsammans.

Jag har haft en sådan fin dag tillsammans med William. Dessa stunder när han vill umgås med mig vårdar jag lite extra ömt numera, de blir färre och färre. Han blir äldre och äldre, mindre tid för sin mamma vill han då ha. Så när vi gör något tillsammans känner jag mig alltid lite extra glad, den finaste gåvan jag fått är att bli mamma. Tänk att just jag fått bära, älska och ge liv till en människa. Den gåvan är den finaste man kan få, den gåvan är jag evigt tacksam över.

Madeleine är namnet, född 1984 i Orsa i Norra Dalarna. Som nittonåring flyttade jag till Falun och bor här sedan dess. Jag blev gravid nitton år gammal och mamma några månader senare och var då tjugo. Är utbildad förskollärare, grundskollärare F-9 och studerar till specialpedagog. Jag är även doula (förlossningsstöd), hjälpmamma & kursledare i den ideella föreningen Amningshjälpen.
Inlägg skapade 11088

36 svar på “Elsa Beskows – Olles skidfärd och ett besök på Stora Coop i Falun.

  1. Älskade Elsa B ^^… det är verkligen barndomen, jag själv har alla i den första versionen! Dem är som nya eftersom mina gammelfastrar var bibliotekarie och var ytterst rädda om böcker överlag… gav alltid sina syskonbarn bl.a min far varsin i olika högtider som julen, födelsedagar och namnsdagar osv. Sen har jag fått ta över fars böcker, är väldigt rädd om dem och hade henne som min kreativa inspirations källa till mina egna skapelser<33 Har några speciella fina barnboksillustratörer och har länge skrivit på ett inlägg om just mina =)… blir väldigt sugen på att avsluta inlägget nu!

  2. Tiden ihop med ens barn är kort, det vi kan göra är att njuta av stunderna.
    Elin är ju bara 12 men hon har ju börjat vara mer med kompisar och mindre med mig.

  3. Ha! Vad hade den karln att bli kränkt över?
    Djävla surgubbe!
    Han säkert inte fått skratta så där gott på länge ?

  4. Vilken fin dag ni fick tillsammans. Jag förstår inte vad som kunde vara kränkande för den äldre mannen i att ni skrattade och tog foton med dig framtittandes i moroten. Den glädjen borde väl i stället smitta av sig. Säkert lockade det fram många leenden hos andra som såg er 😀

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka upp
%d bloggare gillar detta: