Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Bloggutmaning

En skolavslutning jag aldrig glömmer…

Jag kör en bloggutmaning i juni. Vill du följa med? Skriv en kommentar, och blogga om ämnet du med. Klickar du på länken, så kommer du till samtliga ämnen att skriva om.

Jag älskar skolavslutningar och har svårt att välja en. Speciellt sedan jag fått barn och fått medverka vid Williams. Jag tycker det är så fint att se honom tåga in i kyrkan för varje år. Nu är det hans näst sista i den fina skolan han går på innan gymnasiet. Han kommer alltså börja årskurs 9 efter sommaren. Om en vecka är det hans första sommarlovsdag idag, älskade unge jag känner hur tårarna kommer lätt vid varje avslutning.

Bilden är från när William slutade 6:an och vi skulle ut och äta, en tradition vi haft sedan han gick i förskoleklass.

Deltagare i juniutmaningen är:
Står du inte med på listan? Säg till så lägger jag till dig.
Amndiz
Kraka
it_is/Anette
Hannafialotta
Bp-Computerart
Fröken Rödlök
Sweetwords
Klimakteriehäxan
Kirsi
Carolina
Marina
Benita / Livsturisten
Elisa
Trollet

22 Comments

  1. Blir lite panikslagen när jag tänker på att Lilla My också kommer växa upp och bli stor. När Frank är lika gammal som My är nu så kommer hon börja skolan. Vart tar tiden vägen? Fint att läsa om dina tankar, låter på betoningen hur mycket kärlek det finns ?

  2. Skolavslutningar är ju alltid känslosamma med tårar som rinner. Så fin tradition som ni har med att gå ut och äta efter skolavslutningen. Vi åkte alltid till mc Donalds med mamma och mormor när vi hade skolavslutningar

  3. Vi har ju samma tradition, vi har gått ut och ätit efter varje skolavslutning sedan Elin gick ut sexårs.

  4. Ja visst är det speciellt med barnens avslutning. Varje gång man står där får man ju flashbacks från när man själv stod där, pirrig och spänd. Och för att inte tala om när man hör på ”den blomstertid nu kommer”. Man smälter ju. Och man blir ju stolt över de små underverken ?

  5. Visst är det fint med avslutningar. På grund av mitt jobb har jag dock missat en del av barnens vilket får ses som medaljens baksida.

    Kram och ha en fin fredag!

  6. Ser så fram emot när sonen är stor nog så man kan få gå på sommar och jul avslutningar

  7. åh skolavslutningar är ju så fina och sommriga med alla dom fina somriga sångerna tycker jag. förstår att är man förälder måste det ju vara så fint och mycket kärleksfull dag 🙂 <3

  8. Det är så roligt att se och höra barnen sjunga in sommaren. Varje år så upptäcker jag att barnen blir större, och hur mycket dom har lärt sig under året som gått.

  9. Det är speciellt med barnens skolavslutningar. Men jag kan inte komma ihåg någon som var alldeles extra där jag kände wow. Men älskar känslan av att barnen har fått sommarlov och bara får vara och tanka energi.

  10. Vi har också det som tradition att gå ut och äta, barnen får turas om och välja vartannat år varr de vill ❤

  11. Visst är skolavslutningar känsloladdade, varje år! Har ju inga barn, men minns mina egna. Å det var då inte jag som grät, men föräldrarna gjorde det varje gång…

  12. Vad liten och söt han är på kortet. Tänk så stor han har blivit, själv var det längesen jag slutade 9:an nu, fin tradition ni har att gå ut och äta 🙂

  13. Ja men förstår att det blir extra maffigt då de börjar skolan och man får vara med på deras avslutningar och oj har han blivit så stor snart tonåring

  14. Vad fint med skolavslutning i kyrkan. här är det inte alls så men fint och mysigt ändå. På högstadiet fick jag och min skola vara i kyrkan minns jag

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa