Jag kör en bloggutmaning i december. Vill du delta? Skriv en kommentar, och blogga om ämnet för dagen. Klickar du på länken, så kommer du till samtliga ämnen att skriva om.

Ja visst är det snö i Falun och även ganska kallt. Jag brukar inte vara så mycket för kylan, och inte heller slasksnö. Men nu är det riktig snö och då funkar snön för mig. Problemet är dock att snön kommer förvandlas till slasksnö lagom till torsdagen enligt prognosen för att det sedan ska frysa på igen. Om det nu ändå ska snöa, kan det väl göra det utan att bli slask och töväder? Jaja väder och vind styr vi inte över men man kan ju önska ändå.

Hur ser vädret ut hos dig? Är det snö, eller har ni fortfarande mörkaste hösten?

Deltagare i decemberutmaningen är:
Står du inte med på listan? Säg till så lägger jag till dig.
Stenhagenbettan
Ditten_datten
MinResaTumörMittLiv
it_is/Anette
corkystyle
Zinnie

36 kommentarer

 1. Jag håller med dig om att om det ska vara snö och snöa så får det vara ordentligt. Här i Norrköping så har vi lite snö men mycket is. Här visar prognosen samma som hos dig. Så det komme regna och bli ännu mer is att halka på ? Jag tar hellre mycket snö och några minus så det kan få vara vinter
  Jennysvardag recently posted..Ont i leder, pepparkaksbak och julpynt

 2. Det är så himla fint med snö. För mig är det svårt att få julkänsla när jag befinner mig på platser utan snö. Men nästa år hoppas jag på en riktigt vit jul 🙂

 3. Så himla fin bild! Här är det också snö kvar, men ska försvinna, vilket suger och kommer bli blask.
  Hatar det verkligen :/ så sjukt jobbigt , när det ändå ska komma mera snö så tycker det är onödigt haha <3

 4. Vårt kyliga vinterväder ska tydligen bli utbytt mot eventuellt regn och plusgrader vilket jag ogillar.
  Jag mår sämre då det är lågtryck… jag tar faktiskt hellre 30 minus än plusgrader då det är vinter.

 5. Snö här i Örebro också & riktigt kallt! Gillar inte heller kylan men föredrar som dig också snö, skönt att det blir lite ljusare också ☺️
  Verkar bli regn här också under veckan, ogillar verkligen slask alltså, bara blött och jobbigt!
  Yela recently posted..Veckans Lista

 6. Hos mig är det snö och väldigt kallt. Men om någon dag ska det vända till plusgrader och börja regna istället. Hoppas att det blir lite mer vitt till julen men det vet man aldrig. 😀 Kramis
  Netti Starby recently posted..Äntligen sol

 7. Vi har med snö och idag var det rätt kallt! 😉
  Jag tycker snö tillhör december och julen, gud så trist det skulle vara med en grön jul. Jag vill ha snö och gärna lite kallt så det inte blir slaskigt 😉 men helst inte för kallt heller typ -15.

  Ha en bra kväll!
  Annie recently posted..Top news!

 8. Vilken härlig vinterbild! Vi har lite snö här, ett litet pudertäcke! Dock ska det bli milt här med, så tråkigt när det är fram & tillbaka.. Är inte heller någon vintermänniska men har hellre lite snö & några minusgrader 🙂
  Sanna recently posted..Bye November!

 9. Det är jättekonstigt. Som jag skrev i mitt bidrag så är det snö och isgatan här i Täbu som ligger 16 kilometer norr om Stockholm. I innerstaden är det totalt snö- och isfritt. Lika bra det, för där blir det i alla fall bara slask i gråbruna nyanser. I norra Sverige är det en helt annan sak. Där är snö vit när det är riktigt kallt vill säga.
  BP recently posted..Glad måndag

 10. jo här är det massor av snö också, som vanligt haha, dock är jag inte als förtjust i lylan och snön, jag känner mig lite som ett mumintroll som helst går ide haha , men den är ju fin så länge man inte behöver gå ut till den haha jösses så anti jag låter nu , men jag är verkligen ingen snö människa haha XD <3
  jessica recently posted..min första advent och ett adventstips

 11. Här i en förort till Washington DC (Virginia) är det 6 plusgrader
  och härligt solsken. Is på bilrutan i morse. Mycket ojämnt
  väder här; går från kallt till varmt väldigt kvickt. Riktig snö är bra.
  Kul när man var barn och fick ta from skidorna- 🙂

 12. Vad härligt med snö! Vi fick en skur här i Eskilstuna som varade ungefär en vecka men nu har allting smält bort och vi har istället fått “glädjas” åt 7 grader och en grå himmel som aldrig tycks skifta nyans. 😋

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: