Lucia idag, kommer du att titta på något Luciatåg?

Jag kör en bloggutmaning i december. Vill du delta? Skriv en kommentar, och blogga om ämnet för dagen. Klickar du på länken, så kommer du till samtliga ämnen att skriva om.

Jag var på hotell i natt och det i sin tur ledde till att vid hotellfrukosten i morse fick jag se ett Luciatåg som personalen hade för oss gäster. Det var riktigt fint och lussekatter fick vi också. Jag såg även ett tåg på stan sedan med barn som gick för Musikhjälpen. Så himla gulligt.

Har du sett något?

Deltagare i decemberutmaningen är:
Står du inte med på listan? Säg till så lägger jag till dig.
Stenhagenbettan
Ditten_datten
MinResaTumörMittLiv
it_is/Anette
corkystyle
Zinnie
Amandizan

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

18 thoughts on “Lucia idag, kommer du att titta på något Luciatåg?

 • 13 december, 2019 at 23:57
  Permalink

  Nej, tyvärr såg jag inget Luciatåg. Vi brukade ha det på jobbet med elever från en musikskola och så var det alltid ett tåg med “Täbys Lucia” i centrum, men inte längre. Lite synd kan jag tycka.
  Vilken tur du hade med Luciatåget på hotellet. Inte alls dumt att vakna till skönsång och lussebullar:-)

  PS. Det är så skönt att kunna kommentera på din ursprungsblogg igen:-)
  BP recently posted..Fem en fredag: Vecka 50 – ”Häng”

  Reply
  • 14 december, 2019 at 20:43
   Permalink

   Så tråkigt :(, men låter som det var en fin tradition. Åh visst är det bättre?! Här känner jag mer kärlek både till att skriva och kommentera :).

   Reply
 • 14 december, 2019 at 08:54
  Permalink

  Va kul att dom ordnade det på hotellet. Jag jobbade så det kom ett tåg från skolan och vi fick lite lussefika.

  Reply
 • 14 december, 2019 at 09:20
  Permalink

  Ja, det har jag. På vår skola har vi traditionellt luciafirande i kyrkan och det var lika fint som vanligt. Jag tror det blir vanligare och vanligare med luciatåg på hotell och för utländska gäster brukar det vara extra uppskattat.
  Znogge recently posted..Jag kan inte…

  Reply
 • 14 december, 2019 at 09:28
  Permalink

  Jag började morgonen med att se Luciamorgon på TV.
  Sedan så var jag och tittade på min dotters luciatåg (åk 9) i kyrkan. Fint!
  Idag ska vi julpynta så vi får lite julstämning.
  Va roligt att hotellpersonalen missade!

  Reply
  • 15 december, 2019 at 19:31
   Permalink

   Så mysigt det låter :D. Sen att se sitt barns är extra fint. Då har vi barn som är lika gamla, sonens går också i nian 🙂

   Reply
 • 14 december, 2019 at 09:51
  Permalink

  Jag jobbade igår på dagen och det kom faktiskt ett luciatåg från skolan som ligger precis bredvid. De var så duktiga och de boende uppskattade det verkligen. Sveriges Luciatåg tittade jag på igår på kvällen. Men jag blev lite besviken faktiskt. Saknade det där lilla extra, den vackra stämsången. Det var för mycket “rakt upp och ner sång” och det gillar inte jag. 🙂
  Hannas krypin recently posted..Dagens tips: fluffiga ostägg

  Reply
  • 14 december, 2019 at 20:40
   Permalink

   Åh så härligt för de boende :). Åh så tråkigt, jag såg inte det men förstår verkligen att det var en besvikelse 😮

   Reply
 • 14 december, 2019 at 10:45
  Permalink

  Så gulligt med luciatåg när barn. Kommer ihåg min lillasysters på dagis. Dom försökte gå rakt i led med det gick ju sådär men det är ju bara gulligt. Däremot va det mindre gulligt igår på mitt jobb. 2-3 vuxna människor som gick luciatåg & sjöng falskt haha 😛

  Reply
 • 14 december, 2019 at 11:13
  Permalink

  Så härligt med både god hotellfrukost och luciatåg 🙂 jag skulle ha gått på lucia på Louis förskola man han kräktes hela natten till i går. Så vi fick nöja oss med lucia på tvn 🙂 Kul att du har fått tillbaka din blogg nu 😍😃
  Jennysvardag recently posted..Små fix köket

  Reply
  • 14 december, 2019 at 20:39
   Permalink

   Åh ja det är något speciellt med just hotellfrulle och luciatåg. Åh förstår klart att det blir så.
   Åh ja såg glad över det, nu är jag “hemma” igen :).

   Reply
 • 14 december, 2019 at 11:55
  Permalink

  Åh, så mysigt med luciatåg till frukosten! ^^ Själv har jag inte sett något, men dagen till ära delade de ut pepparkakor iklädda tomtedräkter och luciakronor på resecentrum här i stan, haha, så roligt!
  Alice recently posted..Ett personligt inlägg

  Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: