Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Fem en fredag

Fem en fredag v. 51: God jul!

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar hos Elisa så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka hit så fler kan ta del av Fem en fredag.

 1. Vad gillar du mest med julen?
 2. Hur kommer du spendera årets jul?
 3. När slutade du tro på tomten?
 4. Byter du någonsin en julklapp du får?
 5. Brukar du ha uppesittarkväll?

Vad gillar du mest med julen?
Att få träffa nära och kära. Att se William bli så glad över det han får i julklapp. Ja även att se andra öppna paket och bli glada.

Hur kommer du spendera årets jul?
Först åker vi till Kniva för att fira med Björns moster och hennes barn och barnbarn. Björns mamma och syster kommer också vara där. Det brukar delas paket mellan barnen då. Sedan åker vi till Björns farmor, äter julmat och sedan är det paketöppning.

När slutade du tro på tomten?
Jag gick på lekis eller i ettan, minns att någon sa att han inte fanns och då slutade jag tro omgående.

Byter du någonsin en julklapp du får?
Nej det har jag aldrig gjort. För mig är det tanken som räknas och jag skulle aldrig ge bort något som jag fått av någon.

Brukar du ha uppesittarkväll?
Nej, eller vi gjorde förut men blev sällan annat än att jag tyckte det tog så evinnerligt många timmar så det slutade vi med.

32 Comments

 1. Älskar fem en fredag, ska göra den jag med i vanlig ordning. Håller med dig om det bästa med julen! Vi brukar alltid ha uppesittarkväll men i år jobbar jag första gången någonsin den kvällen, haha!

 2. Håller med om att det bästa med julen verkligen är att se barnens glädje och förväntan ? det får en att tänka tillbaka och minnas när man själv var liten och alla förväntningar man hade inför julafton då, så himla mysigt! ?

  1. Aha, ja alltså Björns faster bor liksom i samma by som Björn så är bara några meter och där är vi i någon timme för att spendera resten av julen hos Björns farmor så det är helt okej :).

 3. Vad roligt att läsa dina svar. Den här veckan ska jag nog vara med på fem en fredag. Passande med jultema på frågorna. Jag tror aldrig att jag har trott på tomten, vi hade ingen tomte när jag var barn och det var alltid jag eller Marcus (min bror) som delade ut klapparna. Dina julplaner låter väldigt trevliga måste jag säga.

 4. Man blir ju så lycklig när man ser att den man gett julklappen bli hur glad som helst. Då vet man att grejen betyder o är värdefullt på nåt vis

 5. Brukar säga det är skönt med uppe smittar men ja vi bara är mest i nån gång spelat bingo

  Blir lite åkande för er på julafton då

 6. Hoppas nu julstämningen infinner sig med lite mer vitt på marken också, men man kan inte få allt. Julen är barnens högtid, ha en skön och trevlig jul!

 7. Kul att läsa dina svar, julen är ju som roligast när det finns barn med tycker jag. Ha en fin adventshelg nu, den sista för i år 🙂

 8. Det blir en fin och som jag antar traditionell julafton för din del. Om man har familjen lite utspridd här och var är det ju nästan en tradition att besöka flera anhöriga.
  Det bästa med julen är nog att se glädjen i barnens öga när de öppnar sina julklappar och är lyckliga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: