Jag kör en bloggutmaning i december. Vill du delta? Skriv en kommentar, och blogga om ämnet för dagen. Klickar du på länken, så kommer du till samtliga ämnen att skriva om.

Gå på krogen? Nej absolut inte, grejen är att jag avskyr att hänga på krogen. Dels är det trångt, sen en massa folk och utöver det kostar det massa onödiga pengar jag hellre lägger på något annat än alkohol. Visst man kan dricka alkoholfritt men det är ju också dyrt, nej jag stannar hemma en dag som denna. Det är ändå juldagen och då kan man hänga i myskläder och bara ta det lugnt. Eftersom jag fortfarande är förkyld känns det vettigt att kurera mig dessutom.

Deltagare i decemberutmaningen är:
Står du inte med på listan? Säg till så lägger jag till dig.
Stenhagenbettan
Ditten_datten
MinResaTumörMittLiv
it_is/Anette
corkystyle
Zinnie
Amandizan

30 kommentarer

 1. God jul! Går verkligen inte på krogen efter/vid jul. Man är ju så trött ändå av allt sällskap & mat.
  Hoppas du blir frisk snart. Jobbigt att va sjuk.

 2. En gång i förhistorisk tid (övre tonåren) gick jag ut på krogen med kusinerna och brorsan dom gånger vi var hemma hos mamma som bodde på krypavstånd från stans mest populära disko. Nuförtiden firar jag oftast som du – i myskläder hemmavid 🙂

  Ha en fin juldag – och krya på dig!
  Ama de casa recently posted..Julafton

 3. Det var många år sedan jag gick på krogen, hehe. Tycker ungefär som dig idag så nej jag håller mig hemma. Hopas du kurerar dig snabbt.

 4. Nej, absolut inte! Dels är jag lite trött sedan gårdagen, dels har jag en del att förbereda i dag. Dessutom så tycker jag inte att krogen och julen hör ihop men det är kanske en generationsfråga…

  God fortsättning!
  Znogge recently posted..Vår julafton blev…

 5. God jul, hoppas din julafton var bra igår och att du var nöjd med dagen. Själv är jag väldigt nöjd, då jag fick en julklapp som jag aldrig trodde att jag skulle få

 6. Åh Mymlan muggen! Jag fick den förra året i julklapp utav mina föräldrar, älskar den 😀
  Jag är heller ingen krog människa. Jag har varit på krogen ett få tal gånger och nästan avskytt det varenda gång haha. 🙂

  God jul! 🙂
  Carolina recently posted..Christmas time

 7. Håller med dig helt, krogen har jag faktiskt aldrig gillat inte ens när jag var yngre. Går ju knappt prata med folk för musiken är så hög där, i alla fall på dom krogar som finns där jag bor. Sen har jag nog aldrig förknippat jul med alkohol, utan mer bara att ta det lugnt och mysa <3
  jessica recently posted..Julafton 2019

  1. Nej fy samma här, jag hade tröttnat ett halvår efter jag fyllt 18 haha :D. Ja och det där med musiken så galet tråkigt, då är det trevligare att sitta hemma hos någon och dricka kaffe och snacka 🙂

 8. Jag har aldrig förstått mig på den traditionen, för mig har det ofta varit mys med släkt och familj fortfarande då. Ikväll blir det dock mest att packa upp och sen mysa med katten som jag lämnade över julen.

  Justja, fick ni också snö? Jag firade hos mormor som bor mellan Gävle och Falun och vi fick lite snö på julafton 🙂
  Annie – Stora Små Äventyr recently posted..Julaftonsmorgon

 9. Jag är inte heller ett dugg road av att gå på krogen. För åratal sen brukade jag hänga med ut på julen, men det var väldigt längesen sist. Jag dricker väldigt lite, men finner det inte värt att betala för på krogen. Dessutom tycker jag att fylletjatet man får lyssna på i trängseln och värmen är otroligt jobbigt att höra. I nuläget vore det omöjligt att gå ut ens om jag ville, för hjärntröttheten och ljudvolymen går inte ihop. Så för mig är det stilla lugn i soffan som gäller.
  Jag hoppas att din förkylning går över snart!
  Ha en fortsatt fin juldag vännen!😊
  Lillan Kind recently posted..Juletider hemma hos mig

  1. Precis som mig alltså :D. Haha jag har likt du inget intresse och sedan ska jag vara ärlig avskyr jag att vara bakis ;). Det där med fylltrattar som ska snacka… GÄRNA om samma sak om och om igen, och skratta åt samma sak om och om igen… Nej fy tacka veta en chokladask, glögg och en dålig julfilm man sett 1000 gånger 😉

 10. God fortsättning till dig! Hoppas du överlevde julafton med din förkylning och allt. Å om du fick julklappar så hoppas jag att du blev riktigt glad över dom
  Att gå på krogen på juldagen är mig totalt främmande. Juldagen är ju som dagen efter, och det passar liksom inte med att gå på krogen.
  Kan tänka mig ta en öl på annandagen och/eller kanske på Nyårsafton, men inte idag.
  BP recently posted..Snögubbe

 11. Julen är “helig” för mig, då umgås vi inom familjen… Nu är jag ju “bonnunge” och vi har många mil till närmsta krog, visste inte ens att detta var en tradition…. Tänker lite så… Om du kommer hem till din hembygd varför inte ta tiden till att umgås med nära, kära och vänner? Finns ju mellandagar om man vill festa med kompisar… Tack för dina fina kommentarer ❤️👍 Kram
  Kort recently posted..Julafton ❤️🎄🎅🎁❤️

  1. Som här, jag tycker absolut hellre att man ska umgås med nära och kära. Att festa går helbort för mig och jag är i samma tankebanor som du. Om man är hemma varför inte umgås med alla man sällan träffar med huvudet i behåll?

 12. nej jag vill inte heller festa på juldagen (festar knappt annars heller). På juldagen är man ju bara degig av allt gott man ätit och jag tycker det är så skönt att mest bara ta det lugnt den dagen 🙂 Det räckte riktigt bra med julfestligheterna som varit tidigare i december tycker jag!

  1. Precis som här, så mycket skönare att bara ta det lugnt. Lika så på nyår och alla andra dagar på året :-p. Visst kan jag ta ett glas vin någon gång, men jag är ingen festprisse 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: