Julklapp – Carolina Gynning-glas.

Tänkte passa på att visa upp mina fina vinglas jag fick av William i julklapp. Dessa hade jag inte sedan innan och det är verkligen så fina, har alla nu som finns. Så dessa blev alltså de sista två till serien. Älskar att plocka fram såna här glas när jag har gäster här, väljer alltid en bild som jag tycker symboliserar personen jag ska dricka något gott tillsammans med.

Du som läst här länge vet ju om min kärlek till fint porslin och glas, jag tänker att vi alla har våra små saker vi faller för. I min värld är det vackra glas och porslin som gör mig lite extra glad inombords. Vad har du som får dig så där extra glad? Då menat jag materiella saker, för som du nog förstår gör sonen mig lyckligast i världen, samt att vara frisk och få leva. Jag menar det där materiella vad gör dig extra glad av sådant?

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

42 thoughts on “Julklapp – Carolina Gynning-glas.

 • 26 december, 2019 at 17:34
  Permalink

  Gynnings gals är verkligen så fina. Jag har tänkt att börja samla på henne glas länge men jag har aldrig kommit till skott 🙈 din kärlek till porslin vet jag är väldigt stor och det är så roligt att få se allt porslin som du har hemma 🙂 Nagellack är det som jag har förkärlek till. Skulle kunna lägga väldigt stora pengar på nagellack 🙈
  Jennysvardag recently posted..Julfirande

  Reply
 • 26 december, 2019 at 17:58
  Permalink

  Men så fina, vilken toppen klapp. Dessa har jag inte ens sett men har en del andra från henne. Jag är helt med dig, älskar framförallt glas. Tycker de är så kul!

  Reply
 • 26 december, 2019 at 18:00
  Permalink

  Riktigt fina 💕 Jag blir barnsligt glad när jag får ny mobil vartannat år, funderar nu på en smart klocka… haha. Önskar dej en riktigt god fortsättning på julen
  Jessica recently posted..X2000 mot Stockholm

  Reply
  • 28 december, 2019 at 21:54
   Permalink

   Åh förstår, sånt blir man glad av :D. Åh jag köpte en i november på Black friday kan verkligen rekommendera en 😀

   Reply
 • 26 december, 2019 at 18:44
  Permalink

  Så otroligt fin julklapp du fått av William, inte sett dessa innan jag heller faktiskt! Själv har jag smink som gör mig lite extra glad inombords faktiskt, använder det hur sällan som helst men tycker det är något som är riktigt roligt! 😀

  Reply
 • 26 december, 2019 at 18:57
  Permalink

  Som man kanske det är svårt att komma på något, men jag har många fotoböcker. Böckerna gör mig glad, det är något speciellt med att få hem en ny bok och bläddra och fundera till bilderna som finns där i. En vacker dag kanske jag gör en egen bok! -Fina glas du har där, bra att samla på något då är det lätt att önska sig saker.
  Morgan recently posted..Januari 2019.

  Reply
  • 28 december, 2019 at 21:56
   Permalink

   Åh fotoböcker låter som något alldeles extra fint måste jag säga :D. Sen som du säger böcker är något speciellt :). Visst är det så när man samlar 🙂

   Reply
 • 26 december, 2019 at 19:25
  Permalink

  Fina glas…själva har vi Lasse Åbergs serie men det är så jobbigt att diska dom för hand…och vi är ju oftast bara vi två när vi äter mat

  Reply
  • 28 december, 2019 at 21:54
   Permalink

   Visst är de fina. Åh de har jag faktiskt köpt på mig några genom loppisar. Men håller med om att det är jobbigt att handdiska såna fin glas 🙂

   Reply
 • 26 december, 2019 at 20:12
  Permalink

  Men så fina glas och vad roligt att du nu har alla. Jag tycker det är så roligt att kika in här och läsa om när du skriver om ditt porslin och visar upp. Det är ju sån stor skillnad mot min blogg. Det där att vara glad över att få leva, det är jag med! Min största mardröm (förutom att det händer barnen något) så är det just den tanken att inte få bli gammal och grå.
  Hannas krypin recently posted..Samuel 16 år

  Reply
  • 28 december, 2019 at 21:50
   Permalink

   Ja det är jättekul :). Visst är de fina :D. Så kul att du tycker det :). Är ju det där med vad man uppskattar i livet det är fint att få göra det :).
   Eller hur, livet är så dyrbart man ska verkligen ta vara på livet 🙂

   Reply
 • 26 december, 2019 at 20:22
  Permalink

  Jätteläckra glas, annorlunda! Så kul att du nu har en komplett serie. William är verkligen duktig att veta precis vad hans mamma gillar. Bra där!
  Själv kommer jag inte på nåt som jag “samlar” på, men jag kan inte gå förbi en Desigual butik utan att handla. Deras färger gör mig extra glad:-)
  BP recently posted..Mellandagsrea

  Reply
  • 28 december, 2019 at 21:51
   Permalink

   Visst är de fina :D. Ja så himla kul på ett sätt att han vet vad jag tycker om :D. Då låter det som något du tycker om och lite “samlar” på 😀

   Reply
 • 26 december, 2019 at 21:14
  Permalink

  Så fina glas ❤️Så kul med glas som symboliserar vännerna… Materiellt till jul och julklappar vill jag ha min dotters och äldsta barnbarnets målningar/skapelser… Men fick så många julklappar som gladde mig och den bästa var gåvorna till barndiabetesfonden ❤️ Mitt yngsta barnbarn insjuknade och låg på IVA julafton förra året…
  Kort recently posted..Julefrid 💖

  Reply
  • 29 december, 2019 at 23:54
   Permalink

   Ja men visst är det så :D. Man blir glad av såna saker :). Så fint med gåvor till barndiabetesfonden, otroligt viktigt <3

   Reply
 • 26 december, 2019 at 21:21
  Permalink

  Den serien är så himla snygg, roligt att du har allihop nu! 😀 Själv klappar mitt hjärta lite extra för pysselgrejer till min Bujo, hihi, typ pennor, tejp o.s.v!
  Alice recently posted..Härliga juldagar

  Reply
 • 26 december, 2019 at 21:21
  Permalink

  Jag älskar vackra glas. Skulle vilja ha dessa du visar men tyvärr är huset överfyllt. Även huset i Roslagen. Vad som gör mig extra glad materiellt?
  Färska och vackra blommor vill jag pryda mitt hem med. Att få duka ett vackert bord det gör mig extra glad

  Reply
  • 28 december, 2019 at 21:52
   Permalink

   Visst är det något alldeles särskilt med vackra glas. Förstår det, det är lät att man får för mycket :D. Åh det där låter underbart, färska blommor är ju verkligen något alldeles extra :D.

   Reply
 • 26 december, 2019 at 21:47
  Permalink

  Vilken otroligt fin julklapp.
  Fina glas är alltid kul, jag har alldeles för mycket glas och porslin hemma men det är så kul att ha. Fint att kunna duka snyggt när man har gäster ❤
  Mina recently posted..När julen inte blir som man tänkt sig

  Reply
 • 27 december, 2019 at 00:27
  Permalink

  De är verkligen fina glasen och så roligt att du har fått ihop allihop nu! Jag älskar min Blå blom servis som min mormor började samla till mig när jag var barn. Uppskattar den lite extra numera eftersom den inte tillverkas längre. Har både matservisen med uppläggningsfat, kaffeservisen och tekoppar. Bara stora kaffekannan som saknas, men det gör inget eftersom man sällan serverar kaffet i en porslinskanna. Hoppas du har haft en underbar jul och får en god fortsättning nu fram till nyår! Kram💖
  Heléna recently posted..Året som har gått del 1

  Reply
  • 29 december, 2019 at 23:46
   Permalink

   Visst är det fina :). Jag älskar dem verkligen och blir så speciellt på ett sätt. Åh Blå blom min mormor hade också den, jag har sett lite sånt porslin på olika loppisar på sista tiden. Ett tips om du inte redan idag kollar på loppis spana där det brukar finnas :). God fortsättning fina du <3

   Reply
 • 27 december, 2019 at 02:30
  Permalink

  Vad fina glas du fick av din son. Nu blev jag ju nyfiken på vilket glas jag hade fått som du tycker passar mig. Kanske får reda på det i framtiden? Hmm materiella saker som gör mig glad…. BÖCKER 😀

  Reply
  • 27 december, 2019 at 09:20
   Permalink

   Åh ja älskar dem 🥰. Jag brukar känna saken när jag har personen hos mig. Vi måste träffas så kan jag känna av vilken som passar dig 😊

   Reply
 • 27 december, 2019 at 11:48
  Permalink

  åh asså dessa glas har jag också spanat mycket på speciellt en kaffe mugg med hennes design. vilken rolig duknings grej att tänka så när man ställer fram glasen 😀 oj jag tror jag måste säga mina muminmuggar på den frågan och typ alla saker i rosa haha <3
  jessica recently posted..smyg startar fyndandet

  Reply
 • 28 december, 2019 at 11:55
  Permalink

  Vilka superfina glas!

  Jag är också en glasfetischist, älskar att shoppa glas, men tyvärr är skåpen rätt fulla. Måste nog börja “råka” ha sönder några… 😉 Sen gillar jag wettextrasor också 😀
  Ama de casa recently posted..Julen vill inte riktigt ge med sig

  Reply
  • 28 december, 2019 at 21:27
   Permalink

   Haha ja det blir lätt en fetisch :D. Ja att “råka” kan faktiskt vara väldigt bra ibland. Bara OPS 😮 :-p

   Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: