Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Reklam

Cykelställ med tak.

Inlägget är i reklam för Team Tejbrant AB

Nu är vintern här och rejält skulle jag vilja säga. Jag tittar ut genom mitt arbetsrum här hemma och ser cyklarna som mina grannars har ute i snön. Dessa är helt täckta med snö. Om jag inte visste att det var cyklar där under snövallen skulle jag trott att någon byggt en snögrotta precis där, men så är det alltså inte. Istället är det cyklar som någon stackars granne lämnat kvar och får gräva fram för att ta sig till och från jobbet. Vi har visserligen ett cykelförråd här i huset, men har man bråttom kan man även vilja ha sina cyklar utomhus och nu är det ju dessutom väldigt populärt med just elcyklar.

Företaget Tejbrant erbjuder bland mycket annat cykelställ med tak. Det här kände jag ganska direkt var något som jag vill skriva mera om. För helt ärligt så borde sådana företag synas mera, varför glöms det så lätt bort företag som förenklar vår vardag och producerar produkter som alla kommuner borde ha?

Det här får mig att tänka på vad min bovärd skulle kunna göra för oss hyresgäster. Jag tänker att ett cykelställ med tak skulle vara guld värt. Inte bara på vintern som nu utan även sommartid, för alla har vi nog varit där när det öst ner regn och ens sadel är täckt av vatten. Visst det finns absolut skydd för sådant men jag tror ändå många glömmer och de försvinner dessutom ofta. Så ett tak över cykelställen skulle vara en enkel och liten investering för hyresvärden att investera i. Jag cyklar inte så ofta men William gör, han är så klart gladast när det finns tak över cykelstället och vem är inte det? Någonstans kanske det rent av är lite passé att inte ha fler tak utomhus? Vi lever ändå i 20-talet och någonstans är det dags för att uppgradera till fler alternativ. Alla vet vi att det är bättre att cykla eller gå, mot att ta transportmedel som förstår vår planet, borde det då inte vara helt i linje att underlätta för cyklisterna att vilja cykla? Att göra saker mer lätt och enkelt?

Jag tror det är helt rätt i tiden med tak över cykelställen, i ärlighetens namn känns det bara otroligt märkligt att det inte är det överallt idag? På Högskolan här i stan är det tak, men börjar jag reflektera är det inte direkt vanligt? Varför? Nej helt klart behöver vi mer cykelställ och det borde definitivt användas mera för allas lätthet i att ta cykeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.