Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar hos Elisa så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka hit så fler kan ta del av Fem en fredag.

 1. Vilken vara tror du mest sällan köps i en matbutik?
 2. Hur ser din morgonrutin ut?
 3. Vad blev förra årets bästa köp?
 4. Om du fick ett års gratis förbrukning av något, vad skulle det vara?
 5. Vad skulle du döpa din båt till om du hade en?

Vilken vara tror du mest sällan köps i en matbutik?
Saker från de ”utländska hyllorna”. Som hyllan med amerikansk mat, tror sällan de produkterna handlas mer än på skoj.

Hur ser din morgonrutin ut?
Jag går ut med Skilla, sedan är det arbetsdag äter jag oftast frukost, duschar och fixar mig. Går med Skilla till grannen efteråt. Helgen typ samma men myser med Skilla en stund längre i sängen.

Vad blev förra årets bästa köp?
Skilla utan tvekan.

Om du fick ett års gratis förbrukning av något, vad skulle det vara?
Presentkort på ICA Maxi som förbrukning på mat. Perfekt!

Vad skulle du döpa din båt till om du hade en?
Vartskavi?

28 kommentarer

 1. Kul namn på båten! En årsförbrukning av mat hade ju inte varit helt fel. Förstå vad mycket pengar man kunnat spara då! Klart Skilla är årets bästa köp! Så mycket glädje du redan haft av henne.

 2. Årsförbrukning på mat, vore väl det bästa. Jag ”nöjde” mig med frukt och grönt 😉
  Håller med om utländsk mat, särskilt konserver, inget lockande.
  Vovven förstår jag, ett husdjur ger glädje.

 3. Bra med hund så att man kommer upp på morgonen. Som den pensionär som jag är kan jag ju sova hela dagen om jag skulle vilja :-). Utmärkt namn på båten, men jag kanske inte skulle våga följa med, haha.
  Ingrid

 4. Härlig namn på flytetyget!
  Jag handlar rätt mycket från asiatiska sortimentet, även afrikanskt om det finns. Amerikanskt? Vad har dom som går att äta, hihi?
  Trevlig helg

 5. Vartskavi! Bästa båtsnamnet ever. Så himla fyndigt. Å då varken du eller jag har sjökort – antar jag i alla fall, så kan jag bara hoppas att vi inte gå på grund först;-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa