Dark Mode Off / On
Reklam

Att värma upp hemmet.

Många saker är viktigt för mig, och en av dem är hur vi ska tänka med uppvärmning i hemmen framöver. Jag skulle påstå att ingen undkom förra hösten och vinterns elpriser. Det var inte mycket annat som det talades om. Vänner, kollegor och media. Alla oroade sig för elen, och jag minns framförallt i februari när flertalet av mina nära var på bristningsgränsen. Men också lättnaden många kände över att få tillbaka pengar på elstödet.

Jag vet personer som valde att ha 15 grader inomhus och ibland lägre för de inte hade råd med annat. Sådant är läskigt i ett land som Sverige, vi har det ju inte varmt utomhus så stora delar av året.

Visste du att det finns pelletskamin utan skorsten? Att du alltså kan va en kamin inomhus för pellets men inte skorsten till, det är ju inte alltid så att man vill ha skorsten eller ens har det på huset. Men att då få använda sig av pelletsmaskin verkar ju ändå vara riktigt bra. Jag blev onekligen intresserad och läste på lite mera om detta.

Jag vet en del som är intresserade av att skaffa pelletsmaskin, och då tänkte jag att det var ett ypperligt tillfälle att förmedla om saken i bloggen. För är det en plats där jag vet att många läser, och där jag så gärna vill att du får information så är det härifrån. Du som läser min blogg förtjänar det bästa.

Så varför anser jag då att det är av värde för dig att få information? Jo därför att jag inte önskar någon att behöva uppleva samma vinter som förra året igen, många av er hade verkligen ett helvete. Jag bor i lägenhet, det medför att jag betalar min el men mycket ingår som värme. Det gör att för min del blev inte smällen ens hälften så stor som för många er andra. Jag vill verkligen aldrig mer att ni ska behöva uppleva den saken. Samtligt är jag inte naiv, snart är hösten här och med den kommer vintern som ett brev på posten. Hur vädret blir kan vi inte veta förrän tidigast i vår. Får vi en kall eller varm vinter? Ja det vet ju bara Kung Bore i dagsläget.

Om jag får önska så hellre en vinter med snö än is. Jag avskyr isvinter, när det är ISVINTER försvinner den inte tillräckligt snabbt i mars – april som det gör om det är snö. Snön smälter fort, en is kan liksom ligga kvar i evigheternas evighet. Dessutom håller den grus i ett järngrepp! Så hellre snö framför is. Men helst ingen kyla över max -10. Dock så kan man väl glatt säga att en kamin skulle bara perfekta värmen då! För helt ärligt! Vad värmer bättre än något som brinner?!

1 Comment

  1. Förra vintern var verkligen inte kul. Vi värmer med olja och även det var svindyrt. Som tur har vi en öppen spis vi kan använda och det gick åt 7!!!m3 ved, mer än dubbelt mot vad vi brukar förbruka

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: