Dark Mode Off / On
Reklam

Avloppet ska renas.

Något som blivit en del av mitt informationsflöde och något så när kunskapsområde de senaste åren är diverse olika lösningar för avlopp och vatten. Björn bor sin mormor och morfars hus sedan de båda nu lämnat jordelivet. Eftersom han bor där fixar han på huset och har sedan 2019 hunnit med att fixa med avlopp, nytt badrum, ny toalett. Byggt en till en vägg, byggt en bastu. Dragit in kommunalt vatten och fixat med utsidan av huset och massa annat. Han är otroligt kunnig måste jag säga. Det medför att jag också fått lära mig en del.

Tidigare kanske jag medge att det där med avlopp inte var något som tillhörde något som mina tankar underhålls med.

Reningsverk i miniformat!

Jag hade aldrig tidigare hört talas om att det finns minireningsverk och därav blev jag väldigt nyfiken idag. Visste du att man kan få minireningsverk till sin sommarstuga? Och att detta både är enkelt och smidigt. Det går att fixa på några dagar och är inte lika energikrävande som det man kan kalla för vanliga reningsverk är. Min mamma och adoptivpappa bor ofta i sin sommarstuga och jag började tänka på dem när jag läste om detta. För helt ärligt tror jag det skulle passat dem bra i sin lilla sommarstuga.

Nu kanske jag är ute och cyklar för vissa, men jag tror faktiskt att vi rent generellt borde bli bättre på att kolla upp alla olika alternativ som finns för oss. Speciellt i dessa tider när så många redan lider i sin ekonomi. Då behöver man nog verkligen tänka igen allt, och välja billiga alternativ framför dyra. Jag kan ju bara tala för mig själv, men igår fick jag frågan kring hur jag tänker med shopping. Helt ärlig tänker jag oftast främst på var jag kan hitta saker till billigaste priset. Jag är också otroligt noga med att lägga tid på att i första hand få det enklaste med bästa resultatet.

Det där med kostnader!

Jag förstår absolut att saker måste kosta men högre kostnader, betyder också mindre shopping så det blir ju lite moment 22 skulle jag vilja påstå. Om något kostar mera, och ens budget är mindre kommet man ju kanske inte lägga sådana extrema mängder med pengar? Och nog är det mer värt att få lägga pengar på roliga saker framför mindre spännande saker?

Hur som helst tänker jag att det är väldigt bra med enkla saker, och ju mindre avancerat det är desto fler kommet köpa produkten och därav känna sig nöjda. Jag får också känslan av att fler och fler människor väljer att bygga om sina lantställen till bostadshus. De säljer sina tidigare villor eller lägenheter vid pensionen och flyttar till sommarstugan. Då är det ju absolut att föredra om reningsverket redan är i ordning tänker jag. För i ärlighetens namn hur många vill idag gå på utedass eller inte ha tillgång till rinnande vatten?

1 Comment

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: