Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Jetpackfråga

Dagens Jetpackfråga #180

Lista tre böcker som har påverkat dig. Varför?

  • Vilhelm Moberg – Hela serien om utvandrarna. Ja varför? Sveriges historia, Kristinas öde och även aktuell idag men att människor är på flykt i vårat land.
  • Kulla-Gulla även dessa hela serien, för att jag läste om de böckerna som barn flera gånger. Älskade hur hon gick från att föräldralös och fick jobba som litet barn. Till rik herrgårdsflicka.
  • Kärlek som befriar, läste den nyss men också oerhört fin och tänkvärd (se filmen på Netflix Redeeming Love). Ett barn som blir såld till prostitution, och en man som gör allt för att rädda henne därifrån när hon är vuxen. Om barnlöshet, och att förlora sin barndom. Läs den! Och se filmen. Vem blir inte påverkad av tragiska livsöden?

2 Comments

  1. Bra val tycker jag. Mobergs böcker tycker jag mycket om och som liten älskade jag böckerna om Kulla-Gulla. Bra skildringar av en annan tid.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa