Bild på saker jag tagit från jobbet.

Eller ja egentligen är det imorgon, men eftersom denna dagen är kompdag för att vi läst en bok på fritiden i höstas så är jag alltså inte på jobbet. Det kändes lite konstigt imorgon, och känns fortfarande märkligt idag så här ett dygn efter mitt sista besök någonsin på Lärande grundskola här i Falun. Mina tidigare arbetsplatser har funnits kvar, även om jag aldrig besök dem igen. Så har de ändå funnits kvar, jag har åkt förbi skolorna och sett förändringarna som blivit genom åren. Men aldrig återvänt för ett avslut är ett avslut, man går vidare i livet. Men med Lärande Grundskola Falun är det annorlunda, jag gjorde inte valt själv. Jag hade gärna jobbat kvar där. Att bli uppsagd är något helt annat än att säga upp sig.

Det är självklart en intressant känsla att veta att till hösten börjar jag på något nytt. Den 12 augusti, börjar jag på Kunskapsskolan i Borlänge. Där jag kommer jobba med elever från år 4-9. Denna gång som specialpedagog, på Lärande grundskola har jag varit speciallärare (under utbildning).

12 kommentarer

 1. Förstår att det är en speciell och annorlunda känsla och att du också får starta något helt nytt i höst. Att få det yrket du vill ha nu måste ju vara jätteskoj

 2. Jag hoppas att din nya arbetsplats kommer bli bra och att du trivs där. Förstår dock att det känns lite konstigt, att bli uppsagd är inte samma sak som att säga upp sig när man själv har valt det. Jag kan tänka mig att det är helt två olika saker.

 3. Herreguuuuuu vad du har plockat med dig!!! Var ska du ha allt det där? Hoppas du har ett STORT källarförråd;-)
  Att bli uppsagd är inte roligt. Det har hänt mig bara en gång, då mitt företag gick i konkurs. Det där med att vara arbetsbefriad såg jag bara som en bonus, som jag ju dessutom fick bra betalt för.
  Njut nu av sommaren och tänk att du får betalt för nästan två månader utan att du behöver röra ett finger. Pengarna liksom trillar in bara. Det är ungefär som med pensionen. Man cashar in utan att ha gjort ett endaste dugg. Känns ändå rätt bra måste jag säga;-)
  Njut av sommaren nu!!!

 4. Alla avslut är jobbiga oavsett om man valt det själv eller inte. Vi vill ju gärna att allt är som det brukar. Skönt ändå att du har jobb till hösten att gå till. Måste kännas bra att veta vad som händer.

  1. Är väl främst att det inte är självvalt. Om man säger upp sig är det ju för att man vill byta, jag har bytt arbetsplats 4 gånger sedan 2020, det känns inte jättekul. Hade varit skönt att få landa någonstans.

 5. Oj, det var lite saker som du tagit från jobbet.
  Förstår att det kommer kännas konstigt. Kanske nästa vecka. Att inte få till jobbet.

  Jag besökte min gamla arbetsplats några gånger efter jag hade slutat där. Men sen rann det ut i sanden.
  Exakt! Ett avslut är ett avslut.

  Kul! Grattis att du har fått jobb som du börjar på i höst! ???????????? Kanske du har skrivit tidigare. Men att få grattis flera ggr är trevligt ????????

  Ta hand om dig och va rädd om dig❣️????

 6. Kan tänka mig att det är en helt ny känsla att bli uppsagd då det inte är en själv som bestämmer. Det var en del du fick med dig hem, bättre att du tar hem det än att det slängs. Hoppas du får en bra torsdag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa