Dark Mode Off / On
Småbarnåren

Måndag igen.

Måndag alltså månens dag? Är kass på sånt där.
Har för mig att måndag är månens dag. Eftersom jag är så nyfiken googlade jag och fick svar. ÄR dock inte säker på detta pga att det var från någons skolarbete.

Hur som helst gillar jag månen. Alltid gjort, kanske beror på att jag tycker månen har sån kraft på oss människor. Framför allt kvinnor. Visste ni att hälften av världens kvinnor har mens runt fullmånen och den andra hälften har ägglossning då? De ska beror på att månens varv runt jorden. Jag tycker det är så himla häftigt. Månen påverkar också hur mycket vatten det finns i kroppen. Förr i världen ville inte doktorer operera på fullmånen pga att blodmängden i våra kroppar ökade då.
Jag har haft en bok hemma där allt det här stod. Stod också att vissa fullmånar i vissa fall gör att människor beter sig på vissa sätt. En fullmåne är det statistiskt bevisat att fler kvinnor blir våldtagna på en andra dagar på året.

Jag gillar sånt här, förut såg jag mig själv som häxa. Håll på mycket med att skriva formler och köpte stenar och mediterade osv. Men nu förtiden har jag inte tid med sånt. Mitt liv är fullspäckat ändå. Fast det är kul. Känslan av att lämna sin egen kropp och färdas in i ett ljus, en plats där man ser dom som lämnat oss. Jag har besökt min pappa några gånger. Men jag är alltid barn då. Aldrig vuxen. Kanske beror det på att man separerat själen från kroppen och i själen är man alltid ett barn?
Annars så har jag ju lämnat kroppen när jag födde William också. Kände känslan och såg mig själv ligga på sängen sen såg jag min pappa bakom mig som sa ”oroa dig inte han är frisk” och sen kände jag hur jag kom tillbaka till mig själv igen. Jag var så himla orolig att William inte var frisk när han skulle födas.

Sen dagen efter nere på neonatal när björn lämnade rummet för att gå på toaletten och jag låg och kollade på William som sov bredvid mig. Kände jag en kall vind och hur tiden liksom stannade. Tiden stannar alltid när jag märker något. Känns som allt fryser till och med luften. Så sa jag, visst är han söt. Och fick en smekning på kinden som en kalla vind som försvann och mindre än en sekund senare var det luft i rummet igen. Och björn kom in efter nån minut.

Jag tror på de vi inte kan förklara. De vi inte vet. Men beror nog på att jag redan sett sakerna och vet att dom finns. För någon som aldrig sätt så är det omöjlig att förstå.

Nu tjatar min prins om att jag ska släcka lampan. (Släck betyder tänd *hehe*) , nä nu ska jag duscha. Borde gå ner på stan och fixa det här med leg:et också. Men svårt att sätta sig i en fotoatomat ensam. Får se hur det bli.

[Senare]

Gör inte så mycket för tillfället. William sover. Vi har varit till coop idag. Dom reade ut alla leksaker i leksakaffären där uppe för 50% så vi köpte leksaks verktyg + en bil som gör massa ljud osv. Givetvis en bmw *s* . Sen åkte vi till rusta där köpte jag en hylla till Williams rum och sen åt vi pizza på piccolo. Jag ska snart gå och sova känner mig skit trött.
Har setat på nätet och grejat hela dagen. Bytt webläsare till mozilla firefox (från internet explorer) . Tycker det här verkar bra.


Måndag
Den första dagen i veckan är uppkallad efter den fornnordiska guden Måne, som var bror till gudinnan Sol. Sol och Måne var två små barn som fått sina namn för att deras far tyckte att de var så vackra. Detta tyckte gudarna var ett förfärligt skryt, så de lät Måne rida på den häst som drog Natts vagn, och Sol fick rida på Dags häst.
Tisdag
Tisdagen är uppkallad efter asaguden Tyr, som var son till Oden och krigets och kampens gud. Hans favoritvapen är svärdet, och han hjälper ofta Tor i hans duster med jättarna.
Onsdag
Onsdagen är uppkallad efter Oden och kallas ibland lillördag. Detta kommer sig från att pigorna brukade vara lediga på onsdagarna i stället för på lördagarna, då de hade mycket att göra med att ta hand om sitt husfolk.
Torsdag
Tor är den gud som givit namn åt denna dag.
Fredag
Enligt en del forskare är fredagen uppkallad efter Odens hustru Frigg, medan andra hävdar att det är kärlekens gudinna Freja som är upphovet till detta namn. Vissa forskare tror även att Frigg och Freja kan ha varit samma person.
Lördag
Lördag – lögaredagen. Att löga sig är ett gammalt ord för att bada, och på vikingatiden var det tradition att just löga sig på lördagar.
Söndag
Söndagen är uppkallad efter gudinnan Sol, som även kallades Sunna, eller ibland Sunne.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: