Nyss gjorde jag Larven, något jag snappat upp iden från Falukuriren när jag läste för några dagar sen. Det hela handlar om att man gör en larv, mask eller vad man nu vill och sen får barnet en stjärna för varje dag den gjort något “bra”. Nu låter de nästan som ett straffsystem men det här skulle alltså funka på barn som William som inte gärna vill göra saker eftersom han är bekväm och vet att jag gör det åt honom ibland.
Så nu då tänkte jag hitta på den här roliga saken. Om han skär maten själv, brer smörgåsen (han kan men vägrar) , klär på sig och sätter på sig skorna och lyssnar när jag säger till. Får han en stjärna. När han sen kommit upp i tre stjärndagar får han på första delmålet (dag tre) spela dator osv. Jag har skrivit upp några saker och jag hoppas detta ska få William att tycka att det är roligare att hjälpa till och kanske han inte är så envis när han vet att det händer saker får väl se.

Annars har jag träffat Karin och hennes minsting Neo idag, vi gick på stan och glodde en sväng och jag köpte en skjorta med kort ärm till Björn som fyller 28 på fredag från William och mig. Sen drog jag hem och här har jag pluggat, solat. Hämtade william på dagis och drog till Maxi handlade lite och William fick en risifrutti, sen gick vi in på intersport och jag köpte mig ett par gula foppa typ, behövde ett par sommarskor.

– Puss –

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.