Det är snö här i stan. Jag har förstått att det snöat i hela Sverige nästan. För mig är det snöchock var ända år. Någonstans inom mig går den där glöden att sommaren kommer tillbaka, jag vill liksom inte riktigt SLUTA hoppas att det i stället för snö ska komma sol från himlen. Jag är tyvärr en riktigt energidödare nu. SORRY, men jag gillar inte snö. Tyvärr har jag också hela livet fått be om ursäkt för snön inte ger mig JIPPY känslor , eller att jag ser det roliga i att slänga snöbollar. Jag har alltid fått iskalla arga blickar när jag sagt att SNÖ? Jag gillar inte snö och kyla, så kommer det klassiska “Det finns inget dåligt väder. BARA dåliga kläder” allvarligt talar har jag velat strypa folk som sagt dom orden ända sedan jag föddes. Det finns viss dåligt väder, det är fan inte klädernas fel att det regnar eller snöar.

Minns i skolan när man var yngre. Hur man stängde in sig på skoltoaletterna för att gömma sig för “rastvakten”. I 30- finns det fan ingen vettig människa som vill vara ute och frysa. MEN ut skulle man, i regn|rusk|snöoväder. Man skulle stå där ute och frysa medans lärarna satt i fikarummet och mumsade i sig bakelser och kaffe. ÄN idag minns jag hur upprörd man var över det där jävla FIKARUMMET. Än idag så försvarar också lärare och lärarstudenter denna fika. LÄRARNA måste ha rätt till sin rast, och barnen måste ut och springa. Men måste barnen de? På högstadiet eller ja grundskolans senare år som det heter så får man ju sitta inne och hänga. Då får man sitta inne hela rasten, och vad jag sett så mådde man fan inte sämre av att sitta inne på rasten än man gjorde av att stå ute i kylan på rasten.

På sommaren och våren så skiljer sig också hela grejen med ute verksamheten. Barn och ungdommar vill vara ute på sommaren. Den som påstår att man inte ser barn i grundskolans tidigare åldrar (låg och mellanstadiet) springa ute med glädje då eller högstadieelever som ligger och softar i solen ljuger. Varför ska man tvinga ut folk i kylan när dom inte vill, och FRAMFÖR allt varför lever vi fortfarande i en värld där vuxna tycker det är okej att tvinga ut barnen i kylan bara för vi lever i nån slags sjuk maktvärd där “det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder?” Att det fortfarande chockerar folk att en vuxen människa inte gillar snö, kyla och rusk är helt befängt. Jag blir inte chockad av att vissa inte gillar värme. SLUTA trakka mig för jag inte gillar kylan.
Räknar ner om 4 månader hoppas jag på droppande tak, mycket sol och massa solbränna. SOMMAR SOMMAR SOMMAR! Älskar underbara sommar! Jag väntar på dig!


Falun idag, alldeles nyss ute på min balkong.


Falun utanför mig i somras när jag låg och solade.

AV dessa två bilder vet jag vilken som är min vinnare. SOMMAREN!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.