Blev en tröja till William från rabdido partyt, anledningen var helt enkelt att jag väntar på Wildmango mer. Wildmango är mer killkläder och William blir ju nu mer KILLE och räknas ju inte dirket som småbarn vilket L&B, Me&I samt rabdido riktar sig emot. Tänkte inte så mycket på de i höstas men nu när det är vår märks det väldigt tydligt, William börjar bli STOR. Han växer mot skolbarn och hela han blir mer och mer de där är töntigt, jag gillar inte sånt, de är småbarn som leker med de osv. Jag förstår honom också så klart han är ju stora killen nu, och ingen liten bebis.
Märker att vissa gärna ser sina barn som små fast dom ska börja förskoleklass till hösten, verkar liksom som dom ser barnen som mindre än dom är. Jag tycker själv att jag märker hur William växer och hans medvetande, om kläder vad som han vill leka med, vilket som är intressant och vilket som inte är det. Barn är ju inte småbarn speciellt länge. Sen med pojkar så blir kanske gränsen större också vad som är töntigt, flickor “får” någonstans gilla rosa blommor eller fluffiga gröna moln, men pojkar får inte de. Om dom gillar det själv och föräldrarna uppmuntrar sånt gör inte speciellt mycket runt sexårsåldern för då är dom väldigt rädda för vad killkompisarna ska tycka, DET märks. Inte bara på mitt barn, jag som pojkmamma märker ju hur snacket även går bland sonens kompisars mammor. Deras pojkar är sjukt medvetna om vad som är okej och inte okej. Det är precis som Kevin i ensam hemma filmen beskriver
Sånt kan man åka på stryk för! En i min klass åkte på stryk för folk trodde han hade en dinosaure pjamas” folk tror ofta att flickor (tonårs) har ett helvete med modé och att kunna leva sig in i kraven vad som är okej, jag tror pojkars tid börjar tidigare i sånt för pojkar måste leva upp till COOL stämpeln ännu tidigare annars åker dom på stryk, det värsta av allt är att pojkarna är medvetna om det också och personalen i skolan inte bryr sig om problemet. Jag tror faktiskt det många gånger är värre att vara pojke och barn än det är att vara flicka och barn, jag läser genusböcker i skolan och överallt skingras hur vi gör flickor till flickor, men pojkarna glöms bort för dom sätter vi ändå högre krav på. En flicka som leker med bilar anses som “HÄFTIG och COOL” men en pojke som leker med dockor ses som lite defekt och något man ändå måste påpeka lite smått med ord som “Jaså lilla Ferdinand leker du med dockor du”. Pojkar får heller inte vara söta på samma vis som flickor, pojkar ska vara coola och tuffa redan från dom föds, någonstans tycker folk det är mer fel då att man gör flickor söta. Men är det inte så att det egentligen är sjukt sorgligt att vi inte gör pojkarna söta också? Hur många känner aw när man ser en blå drakdräkt på samma sätt som man känner aw när man ser en rosa björndräkt? Det är nog få, för flickkläderna är så sööta jämt, men inte pojkarnas i samma utsträckning. Självklart lär sig pojkarna rätt snabbt också att det inte är rätt att vara söt som pojke. Många klagar på att pojkar är buffiga och knuffiga, viftar bort det med att pojkar är ju pojkar. Men kan det vara så att pojkarna är just buffiga och knuffiga just för vi lärt dom de från början? Att du ska inte vara liten och söt du ska vara buffig och knuffig. Jag tror faktiskt att man GÖR kön. Vissa saker är genetiska men vissa? Jag tror helt enkelt inte att en pojke föds tuff och en flicka föds söt, där tror jag helt enkelt att vi gjort könen. Jag tycker båda könen borde ha all rätt i världen att vara både söta och tuffa. Frågan är om samhället någonsin kommer bli redo för det.

 

Blåbär och jordgubbspaj.
Vanlig paj deg (1 dl socker, 2 dl mjöl 120 gram smör eller margarin)
lite jordgubbar och lite blåbär. In i ugnen 25 min och den är klar.
HIMLA gott blev det.

Blev gott
Huvtröja till William. Väldigt smart då huvan är med knappar, så man kan ta av den.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: