Dark Mode Off / On
Författarens egna ord.

I väntan på barnbidraget.

HAHA, jag kunde inte låta bli denna roliga rubrik. Som sagt var, i väntan på barnbidraget. Ska betala lite räkningar tänkte jag. Nog för det finns pengar på kontot annars också men jag är sån som gillar att vänta in pengarna så här kvällen innan, fråga mig inte varför? De är spännande tror jag. I helgen kan det bli ÅH, har inte varit på krogen sen november så känns faktiskt helt okey att gå ut. Dock såg jag att det var RnB tema och de är ju inte riktigt min grej kanske. RnB URKIS! Kan man ens dansa till sånt? Sjukt det där, jag måste vara rätt berusad för att kunna dansa när jag ska på krogen, rätt berusad menar jag något mitt i mellan full och nykter. Jag gillar inte att vara FULL och jag gillar inte att vara nykter på krogen de ska vara den där mitt i mellan balansen då har jag skit kul. Om rätt personer är på krogen dvs. Egentligen tycker jag de roligaste är förfesterna. Då när man sitter och är dryg och snacka bara massa skit, krogen är rätt överskattat enligt min mening. Fast alla är ju olika vissa ÄLSKAR krogen.

Om jag ska ut ska jag nog köpa mig lite Vin, de är det ända som faktiskt är billigt och bra, dessutom slinker det ner otroligt fort. VIN är bra! Fast inget slår alkoläsk. JAG älskar Alkoläsk även om man blir som en katt i käften dagen efter HELT sträv. Eller så är de bara jag? Fast vet att de inte är det, för fått bevisat av flera att baccardi brezzer faktiskt gör munnen till ett tork öken.

NU ska jag sluta snacka om sånt här, de stör ändå folk. Som mamma får man helt enkelt inte roa sig. Som mamma ska man sitta på sitt feta arsel hela dagarna och mumsa chips ensam på fredagskvällarna medans barnens pappa spelar tv-spel, eller dator eller är ute på krogen och svinar. Som mamma ska man inte erkänna att man ibland träffar vänner och är normal. GÖR man de är man ingen mamma. Då är man en hemsk varelse som smutskastar alla kvinnor. EN sån andra kvinnor älskar att hata. Jag skiter i de, jag älskar mitt mamma liv men jag är också en människa fortfarande. Jag känner nog att jag är ett bra bevis på att mammor kan göra va fan dom vill bara dom slutar bry sig i andras åsikter. Herre min gud, jag har gjort ALLT tvärt i mot vad jag bör göra.

1 – Blivit gravid oplanerat som nittonåring trots att jag inte var tillsammans med barnets pappa.
2 – Behöll barnet.
3 – Umgås med mitt barns pappa trots att vi inte är tillsammans.
4 – Började plugga med bebis hemma (läste in hela gymnasiet då jag hoppat av gymnasiet och endast hade 2 betyg därifrån och INGET var kärnämne)
5 – Var hemma och heltidsstuderande komvuxmamma i 2½ år tills sonen började på förskolan. Samt jobbade extra på helgerna.
6 – Tog körkort samtidigt som jag läste på 200% på komvux.
7 – Började en högskoleutbildning i IT.
8 – Började läsa till lärare och läste en it-utbildning på sidan av.
9 – TRÄFFAR vänner, och snackar inte jämt barn med dom.
10 – Jobbar extra, pluggar på 150% studietakt på högskolan Dalarna och Umeå universitet samtidigt.

Jag är nog som sagt ett bevis på att jag inte är en helt normal mamma. Men jag är jävligt stolt över att inte vara de. Vem orkar vara en mamma som alltid följer den prekto mallen? Orka vara någon man inte är. Jag är Mamma Madde, inte den mamman jag förväntas vara, bara den mamman jag är och vill vara.

Ciyo!

1 Comment

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: