Haha idag när vi gick ner på stan kommer det en karl (hippie) med flätat skägg gående, William tittar dit och pekar och säger “HAN såg ju snygg ut” värsta stöddigt sa han de och lite spydigt / ironisk ton. Jag trodde jag skulle dö. Hehe, sa till honom så klart att man inte ska kommentera andra människor.

Men sen nu, har börjat fundera. Om man har en stil så där, alltså bryter av från mallen. Får man fan inte lite tåla då att folk glor och kommenterar? Läst så jävla många trådar om folk på nätet samt bloggar där folk är upprörda för folk glor för dom är Goth eller vad det nu kan vara. Att folk ska sluta bry sig. Men samtidigt, om man väljer en alternativ stil och bryta från mallen får man inte egentligen då faktiskt ta att folk reagerar? Som jag vet människor som tatuerar sig i ansiktet, jag tycker det är fint med tatueringar men om man tatuerar HELA ansiktet, är det inte så då att man får förvänta sig lita att folk kommer haja till och glo på en? Det hör ju liksom inte till det normala. Missuppfatta mig inte nu, jag tycker alla ska få ha sin stil och se ut som man vill. Men samtidigt om man väljer en speciell stil och att bete sig på ett speciellt sätt då måste man väl ändå någonstans även kunna acceptera att folk kommer att glo på en?
Jag kan erkänna jag kollar upp när folk kommer i olika kläder, när folk klär sig som taget ur en modekatalog brukar jag kolla upp och tänka SHIT ibland, nedvärderande? Ja kanske, men det är så jag reagerar. När jag ser folk gå i långa svarta rockar på stan i klungor reagerar jag för de, eller som nu när sonen såg en hippie JA jag reagerar på sånt också.

Jag är också medveten om att folk säkert glor på mig med och tänker en de ena än de andra, men jag bryr mig inte. Om man skulle bry sig va andra tycker och tänker hela tiden skulle man ju gå under. Däremot så får man förvänta sig att folk glor på en ibland, det hör väl liksom lite människans natur till skulle jag tro, och väljer man en egen stil då har man också faktiskt valt att fler människor kollar lite extra på en samtidigt. Om man känner att man inte kan ta det utan att värka ur sig arga inlägg på nätet då kanske man inte ska se ut så heller, för den som är trygg i sig själv samt nöjd med sitt val av kläder skulle aldrig värka ur sig om alla fördomsfulla människor på nätet. För alla vet någonstans att fördomar bär vi alla på.

3 kommentarer

  1. HEJ, nu har jag min första riktiga tävling i bloggen och du har chansen att vinna 100 :- i presentkort hos My Own Design!! Läs mer på min blogg om hur du gör för att delta! Kram ♥

    1. Nina – Jag håller med, så länge man inte säger något ser jag inget fel med att folk kollar på en. Däremot att säga saker är aldrig okej. Däremot tror jag man liksom får vänta sig reaktioner ibland utan för att den skull bli arg som många tycks bli. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: