Dag 11 – Favorit-bloggar

Jag är ingen sån som läser kändis-bloggar eller sitter och letar nya egentligen heller. Kan hamna på någon blogg ibland och då brukar jag lämna ett spår. Mest för att jag tycker det är snällt att skriva något om man ändå har läst. Men jag tycker det är skit kul då när den som man läst hos går tillbaka till ens blogg och typ “åh va roligt med nya läsare välkommen”. Jag brukar bli ganska full i skratt då, för hallå. Bara för att jag läst ett inlägg av någon betyder det inte att jag tänker läsa den bloggen igen. Egentligen ska det mycket till för att jag ska börja följa en blogg. Jag tycker det är skit tråkigt med opersonliga bloggar, såna som bara skriver om kläder. Eller ännu värre folk som ska berätta om sina fantastiska liv, med deras fantastiska man, och deras fantastiska barn. SÅNT kräks jag på. Jag har extremt svårt för folk som skriver “jag och min underbara make”. Seriöst? Har man det så fantastiskt skriver man inte om det. Det är skillnad mellan att skriva jag älskar någon men att lägga ut långa försök till övertygelse om en vardag som är så äckligt fluffigt rosa gör mig mer misstänksam… Lika så har jag sjukt svårt för bloggare som gnäller hela tiden, som klagar på precis allt. Ingenting är bra allting är skit, det beskrivs bara om hur otroligt synd det är om just dom här människorna som har det SÅ tufft och jobbigt för dom inte får göra ditten eller datten. Lämnar ganska omgående såna bloggar för jag orkar inte lyssna på gnäll, gnäll, gnäll.

MEN, jag gillar när folk ibland gnäller, ibland är otroligt glada över sina liv. Lagom är bäst och lagom är naturligt, jag gillar naturliga bloggar.
Det får gärna vara humor i dom också, sorg med, glädje och matlagning, hemmamys och uteliv. Men inget som blir för mycket.

Så vilka är då mina favoritbloggar?
Självklart bloggare jag följt i flera år. Dessa läser jag alltid först.

Anna – Den vännen jag känt längst. Nu har hon en liten bebis så bloggar väldigt sällan numera. Jag gillar hennes blogg för den ger mig en dos Anna. Anna är en sån där tjej man alltid har kul med, alltid skrattar med och som det alltid sker någonting kring.
Flerbarnsmamma – Personlig blogg, det känns som man är med när hon skriver. Är lätt att föreställa sig det hon berättar om. Sånt gillar jag då jag alltid måste se bilder när jag tänker. Sen är bloggen ärlig tycker alltid man får lite extra energi när man läst hennes blogg.
Kalsongmorsan – Rolig, rak och ärlig blogg. Jag läser den ofta för nöjes skull. Ofta får man sig ett skratt vilket jag tycker är skit kul.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

10 thoughts on “Dag 11 – Favorit-bloggar

 • 23 mars, 2011 at 09:49
  Permalink

  jag läste runt 250 st bloggar ett tag men nu när man bara läser dom man tycker verkar intressanta så går det så mycket bättre =) sedan har man ju sina favoriter som man kikar in till flera gånger omdagen ! kram

  Reply
  • 24 mars, 2011 at 21:33
   Permalink

   Linda – Förstår de, man blir ju sen helt förvirrad om man läser så där många. =)

   Reply
  • 24 mars, 2011 at 21:35
   Permalink

   Britta bloggar – Ja gör de 😀

   Reply
 • 23 mars, 2011 at 17:24
  Permalink

  Jag förstår dig till fullo. MYYYYYSSS bloggarna är högst upp på min aldrig lista och precis som du lämnar jag gärna ett spår efter mig om det som står berör eller intresserar, men det betyder inte att jag kommer läsa bloggen till dödagar. Ojoj.

  Tack för omtanken! jag hoppas väl lite på igångsättning, men iom att de nu uteslutit HF så är inte det ett alternativ.

  Reply
  • 24 mars, 2011 at 21:41
   Permalink

   Liw – hehe eller hur :-p . Förstår inte riktigt det där med att berätta om hur underbart allting är? Menar okej när det är något speciellt de förstår jag ju men ingen människas liv kan vara så där perfekt JÄMT :-o. Om inte annat verkar det aningen osunt 😉 .

   Reply
  • 24 mars, 2011 at 21:39
   Permalink

   I min lilla värld – Hehe i liten mängd ja :-p

   Reply
 • 24 mars, 2011 at 21:27
  Permalink

  Personliga bloggar som man följt länge är oftast väldigt bra 😀

  Jag brukar dock läsa en del kändisbloggare som Kenza, Foki o.s.v men tyckte de va mycket bättre förr innan de fick överdrivet med pengar och reklam (:

  Reply
  • 24 mars, 2011 at 21:38
   Permalink

   michelle – Visst är det så 🙂 . Jag gillar personliga bloggar så man får en bild av människor. Svårare när man försöker få en bild av någon som inte känns äkta, tycker man märker av sånt ibland också.

   Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: