Tv-serier, film & musik

Favoritlåt?

Fick frågan vilken som är min favoritlåt. Det är faktiskt jätte svårt det med, jag gillar faktiskt massor. Men lägger ut lite musik som jag brukar lyssna på vid olika tillfällen.

Melissa Horn – Långa nätter – Denna lyssnar jag ofta på gärna om och om igen. Jag gillar sån här musik, djupa texter som får mig tänka. Gärna bli ledsen också, jag tror det beror på att jag inte kan gråta för att jag är ledsen. Då för jag upplopp för det genom djupa musiktexter istället.
The Bangles – I’ll set you free – Började lyssna på denna när jag var arton år, jag lyssnade på den om och om igen och grät. Jag mådde riktigt dåligt under den perioden. Hoppade av gymnasiet, hade aneroxia och förstod inte varför livet var som det var. Idag har jag absolut inte samma tankar eller är samma människa som då, men denna låt påminner mig om den tiden i livet och jag lyssnar fortfarande på den och minns den jag en gång var och när jag gör det är jag glad för vem jag blivit.
Bruce Springsteen – I’m on fire – Låten jag hörde i somras och tänkte, DENNA har jag hör förut och vips satt jag bredvid min pappa. Han måste ha spelat den när jag var barn. En lycka spred sig inom mig. JAG minns!
Celine Dion – If that’s what it takes – En låt jag lyssnade på många gånger när jag var 11-12 år. Jag blev helt förälskad i den låten, den har följt mig genom livet. En låt jag lyssnar på ofta fortfarande.
Sarah Brightman – Heaven is here – Denna brukade jag ofta lyssna på när jag var 17-18. Älskar texten bara.
Sarah Brightman – Deliver me – När jag var 15 år så introducerade Anna mig för Sarah Brightman, mitt hjärta såldes och jag som under denna period i mitt liv var deprimerad och såg levde på luft mer eller mindre. Lyssnade på denna inne på mitt rum. Under samma period fick jag Cipramil utskriven för depression åt dessa i 2 år. Men under den period lyssnade jag mycket på Sarah Brightman. Många skulle nog undra varför jag ändå tycker musiken är bra när den förknippas med jobbiga tider, men för som jag skrev tidigare har svårt att gråta är denna en bra sak att lyssna på för att glädjas åt livet jag lever idag. 🙂
The offsprings – Spare me the details – Jag bara älskar denna, texten? Så sjukt underbar. Sån här musik gör mig förbannat glad. Alltid älskat the offsprings. Det är helt klart min typ av glad musik.
The cranberries – Just my imagination – Alltid älskat denna, blir så glad av the Cranberries, texterna är så lättsamma. Detta är också en del av mina glad musik.
Nightwish – Nemo – Älskar texten, sen gillar jag Tarjas röst, jag anser att Nightwish gjorde ett rejält misstag att sparka henne.
Nightwish – I wish I had an angel –  Williams bebis tid. Jag bodde ihop med en av mina systrar och hennes dåvarande pojkvän och dom lyssnade dagligen på denna. Den påminner mig så mycket om William som nyfödd. Hade den som ringsignal till mobilen i flera år också.
The Bloodhound gang – I hope you die – Åhhhhh, minnen minnen. Glömmer aldrig när jag såg gruppen live. Så bra, sån musik som gör mig glad igen.
Green day – Basket Case – Älskar bara, lyssnar ofta på när jag vill pigga upp mig själv.
Björn Afzelius – Tusen bitar – Denna tycker jag om. Jag hade skrivit på Lunarstorm att livet var skit och att alla killar var stöpta i samma form, att allt dom var ute efter var att såra tjejer och bete sig som rejäla anus. Ungefär, jag var otroligt trevlig på den tiden. Hehe, vips får jag ett e-post. Det var ifrån Williams pappa. Han skrev att efter att ha läst min blogg och allting jag skrivit tyckte han synd om mig för jag verkade så ledsen. Så skrev han, jag försöker tänka att “Det sägs att efter regnet kommer solen fram igen”. Någonting sånt, och att jag borde lyssna på denna. Jag symboliserar nog denna låt med mitt liv? Jag mådde så himla dåligt, jag var ingen. Så helt plötsligt vände regnet och solen kom. Solen min William. <3
Kent – Elite – Tyvärr finns den inte på youtube. Men jag började lyssna på Kent genom min mormor 2002. Min mormor hade hört Kent på radion och önskade sig deras CD Vapen och ammunition. Jag köpte den åt mormor, lyssnade med henne och blev helt såld. Jag gillar egentligen det mesta med Kent. Fast Elite är speciell ändå.
Lisa Ekdahl – Du sålde våra hjärtan – Hjärtesorgslåten. Varje gång jag blivit ledsen så lyssnar jag på denna om och om igen och tänker vilket skitstövel han är. Han kan vara begrepp för vilken karl som helst…
Nordman – Vill ha mer –  Har alltid tyckt om Nordman. Gillar instrumenten som hörs i bakgrunden, sen texterna. Denna är helt underbar.
Troll – Never been in love before – Ja vad säger man? 80-talet när det är som bäst. HEHE, sånt här är skit kul att festa till. Sjunga ihop med en kompis och sånt. SÅNT gillar jag.
Dire Straits – Walk of life – Jag och pappa, ett av de få minnena. I hans bil lyssnades på denna låt. Jag älskar den, när jag hör den känner jag pappa nära mig.
Enya – Wild Child – Nästan allting med Enya älskar jag. Har lyssnat på henne sedan jag var 14.
Chubby Checker – The twist – ÄLSKAR! Jag blir skit glad av sån här musik. Tänker mycket på sommar och cruising. VILL ha sommar!
Westlife – When you looking like that – Älskar denna, blir lika glad varje gång jag hör den. Jag och Anna i Globen 2002 skrek som fan och sjöng med *hehe*, jag glömmer det aldrig var så himla roligt.

 

 

SÅ favoritlåt har jag ingen? Jag har massor jag bara älskar! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: