Dark Mode Off / On
Semesterresor

Orsayran och Orsa semestern.

Tar en hel berättelse och så får ni bilder med i inlägget också. Tänker att det är lättast så när jag liksom inte berättat för er innan. Jag har ratat datorn och bara laddat om batterierna och det känns toppen.

Onsdagen, vi började resan mot Orsa. William spelade DSI på vägen och så delade vi på en snäcka var till mp3n. Bussresan tog 2 timmar och 30 minuter helt sjukt! För en resa som annars tar 1 timme och 20. Vi fick dessutom vänta i Mora, så drog med William in till Mora och kikade lite. Vi gick till leksaksaffären i Mora, var lite nostalgikänsla då jag som barn ofta var i den affären och tittade på leksakerna. I alla fall drog vi sedan vidare för att ta bussen, vi hoppade av vid Statoil i Orsa och träffade min kusin och hennes barn samt min moster där. Drog till min mormor men hon hade städning där så då gick vi till min moster istället så barnen fick leka ihop. Min mosters hus var jätte fint och gården jätte mysig, barnen hoppade studsmatta och vi fikade tills min mormor kom upp dit och vi pratade en stund. Sen begav vi oss ner mot yran. Där gick vi till bykrogen, min kusin beställde pizzan och en varsin öl åt mig och henne (då min moster tyckte att jag och min kusin borde stanna på yran och ha lite trevligt själva en stund. VILKET var guld värt, tusen tack!) i alla fall frågade han i baren vilka som skulle ha en öl och min kusin pekade på henne och sig och han i baren, HAR du leg till mig. HAHA, de slår fan aldrig fel, jag får ALLTID visa leg. Får väl se det som en komplimang S. I alla fall drack vi ölen, åt pizza och sedan gick vi och kikade lite på yran. William hade redan innan gått in på en leksaksaffär och där fick han ett cars 2 lego, men på yran fick han ett jätte fint armband han så gärna ville ha av min moster och sedan fick han ta två lotter. På ena vann han en raggartärning och han blev SÅ glad för den och den ska nu in i hans pappas raggarbil, och sedan vann han en orm. Vi gick mot centralkiosken och där fick barnen provsitta brandbilar och polisbil det var mycket uppskattat. Sen gick barnen ”hem” med min moster, frågade då William om han ville att jag väckte honom när vi kom hem på natten och de ville han för att följa med till andra huset (min moster har två). Sen drog jag och min kusin till ett tält och drack en varsin öl där och efter det drog vi tillbaka till bykrogen. På tältet träffade jag Anna Karlsson som jag inte sett på säkert 2-3 år så var jätte kul att träffa henne och på bykrogen träffade jag två jag gick i nian med och de var kul att träffa dom också. Fick också nöjet att se en riktigt berusad kvinna som trängde sig före i toalettkön och andra gången när jag skulle dit stod jag och en karl i kön (vi hade precis kommit dit typ) och hon kommer dit och gnäller på dom som gått in (typ 1 minut innan). Jag och karln gick in på toaletten och den där kvinnan var så packad så hon typ sluddrade och ranglade fram till toaletten när vi båda öppnade våra (ganska kul, vi gick in samtidigt på två olika toaletter SÅ KLART och ut samtidigt) och den karln bara, HAHA jag tror det är någon som är mer dragen än oss. HAHA skit kul. I alla fall så kom det fram en karl till mitt och kusinens borde och började diskutera, han kände pappa och visade sig sen att han var bror med han som körde bilen pappa dog i. Blev lite tryckt stämning där, han visste ju inte vem jag var och luskade fram det liksom. Spelar ingen roll egentligen, blir bara alltid så fel att diskutera sånt där ute är mycket därför jag så sällan är upp. Jag har inget att säga om pappa då jag har så små minnen av honom tyvärr.

I alla fall så satt det ett gäng från Norge på bordet bredvid vårat så jag frågade om dom ville sätta sig med oss, vilket dom göra gjorde så där satt vi och snackade. Sen drog vi med dom på efterfest nere på campingen i deras tält. Skit trevliga var dom, åldern på dom var 19-24 blandat med tjejer och killar. På vägen ut träffade vi också på två trubadurer och den enas flickvän så dom hakade också på ner. Så där satt vi från klockan ett (stängde ju så tidigt) tills klockan halv fyra tror jag när vi drog hem. Sov till åtta då vaknade jag med astma och drog ner till min mormor. Fick kaffe och smörgås och astman gick över, vi gick upp till huset igen och jag mådde inte så bra och vi åkte sedan hem. Innan hade vi funderat på att stanna en dag till men med astman kändes det inte så roligt, vill inte riskera något liksom. I alla fall så tog vi bussen hemåt. Passade på att läsa mina mail och såg att jag vunnit två biljetter till Emmabodafestivalen (NÅGON SOM VILL HÄNGA PÅ? NI får sen andra biljetten alltså. SKULLE vara skit kul.) Kom hem och så ringde Björn och vi åkte till honom han grillade och sen såg vi på film och sen somnade jag. Det var mina onsdag och torsdag de.

Dsi och mp3

William i Mora-Centrum i väntan på att bussen ska gå.

Väntar.
Där bakom hängde man många gånger i sin ungdom.

Lek framme i Orsa.

William spelade DSi i solen.

William på väg ner på Yran

Pizza på bykrogen i Orsa

En öl

William likt mig som barn på OrsaYran provade spela panflöjt
(Lite roligt, där träffade vi en som är pappa till en som gått med William på dagis. Och ett
par meter till därifrån stod en från Williams klass. LITE otippat!)

Williams fina armband

William och hans fina vinster.

Leksaksaffären i Orsa.

William provsitter en polisbil.

Klockren skylt inne på öltältet :-p

Några av folket från Norge (Trondheim) som vi följde med till deras tält på Orsa-camping.

Efterfest (Tror tjejen på bilden var från Mora)

Tjejerna som var med. Pratade ganska mycket med henne längst fram
på bilden, Marianne om jag inte minns fel. JAG och namn.
Jätte trevlig tjej.

Himla fin måne som gick ner över Orsasjön

6 Comments

  1. Kul läsning. Kände igen dina nya kompisar från campingen. De var där även då vi var i Orsa!!

    1. Lotta – Det var trevligt att åka upp även om jag sällan åker dit 🙂 . Har för många dåliga minnen från Orsa, då jag vill leva i nuet undviker jag ofta Orsa. Men denna gång var det trevligt.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: