Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Kläder

Blingo igår och att ha helg på riktigt.

Igår hade jag blingoklädvisning här hemma, blev två fynd som jag kommer visa när jag får dem.
Det var jättetrevligt och blev en mysig pratstund med både Jennie och Lisa.

Jag har börjat inse att jag får en chock varje helg och kväll. Nu under sommaren har jag varit så upptagen med att lugna själen från examensarbetet att jag inte fått tid att pausa och känna efter. Men nu sen jag börjat jobba, att åka hem och bara inse att man tänker ”VAD var de nu för något jag skulle göra?” och inser att det är ingen bok som väntar. Det är ingen tenta som ska skrivas. Jag är bara ledig, igår när jag la mig på soffan så sa jag till Björn att: Va underligt det känns, att det är helg och man är ledig. Han förstod de inte sa han eftersom han slutat tänkt så för flera år sedan. Men för mig är det något nytt, jag har inget att ha dåligt samvete över, inget som oroar mig eller som får mig att haja till och tänka hur var det nu det stod i boken. Utan jag är ledig utan massa krav, jag har en ledig helg utan att tänka på: JAG måste klara den här kursen får CSN eller jag läser 4 kurser extra så slipper jag oroa mig om jag skulle missa en poäng. Jag har inget stress runt mig på de viset och att vara ledig, att vakna utan att fundera över hur jag ska överleva… Det är konstigt för mig för jag har kämpat i 8 år med att vända och vrida på pengar, jag har läst böcker och gjort allt för att William ska ha det så bra eller rent av bäst. Nu har jag allt, ett tryggt och fint barn, ett hem jag trivs i, ett jobb som känns perfekt och HELGER som jag slipper känna mig pressad på. Jag pluggade visserligen i 6,5 år. Men jag jobbade extra innan det, och tog hand om William själv. Det är märkligt hur tiden tickat på från det jag började läsa in gymnasiet 2005 tills idag när jag sitter här med jobb. Jag har helg utan krav, och jag känner mig väldigt stolt och glad att jag kommit hit. Från 19 år och oplanerat gravid utan jobb och gymnasium, till 28 år med högskoleexamen och jobb inom läraryrket. Jag har ibland svårt att förstå den saken, att lilla jag tagit mig hit men det har jag!

Jag och William för 7 år sedan.

7år av kärlek.

Mys!

6 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.