Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Reklam

För oss som gillar att planera.

Planera och få mer tid över

Alla har vi våra sätt och metoder att strukturera saker och händelser. Har du ordning på allt blir vardagen så mycket lättare och du får mer tid över till nära och kära. Har du även barn är organisation extra viktigt då du inte bara har sig själv att tänka på. Förutom de veckoliga aktiviteterna så som träning, ridning och fotboll dyker det alltid upp nya och ibland oväntade händelser som ska passas in. Ena dagen har du stenkoll för att nästa glömt när, var och vad som ska göras. Arbetar du hela dagarna med en massa ansvar även där kan det ibland vara tröttsamt att komma hem till ett oorganiserat vardagsliv. Med en god planering är stressen förbi.

Känner du att planering änte är något man kan ändra på över en natt kan du börja med små och enkla steg att få det att fungera. Organisera dig själv genom att hänga planerna på väggen.

  • Införskaffa en hederlig almanacka. Numera finns många varianter, för att inte tala om alla som internet har att välja på. Satsa på en klassisk fotokalender som gör planeringen lite roligare genom bilder på familjen.
  • Köp en skrivtavla. Krittavla kanske känns lite ute men en whiteboard eller kombinationen magnettavla/skrivtavla i ett pryder väggen snyggt.

  • Har du stor väggyta du inte vet vad du ska pryda med kan du måla hela väggen i magnetfärg eller kritfärg och sedan gå lös med alla dina planer och du kan skriva synligt för hela familjen.

Listan kan göras lång och alternativen är många men valet för hur just du vill lägga upp din planering är helt upp till dig. Rådet är att ju mer planering du gör, desto mer utrymme och tid får du för fritid.

 

4 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.