Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Questions & Answers

Två frågor för givet svar.

Fick två frågor jag svarar på här, kan lika gärna göra det än bland kommentarerna.

Haha nu kommer jag ställa en lite knäpp fråga. Men jag har funderat läääänge på att använda menskopp också. kan du inte skriva lite fördelar/nackdelar med den jämfört med tampong? och även lite hur man använder o så? :)

Svar: Kan absolut berätta om menskopp. Personligen ser jag bara fördelar med menskopp, jag kan inte fatta att jag använde tampong i 5 år innan jag började med menskopp. Fick mens när  jag var tretton använde binda tills jag var 15. Testade tampong och tampongen fastnade bokstavligt talat. Jag minns paniken, för jag greps verkligen av panik! Den satt fast som berget och jag hade ändå hört att ”tamponger kan inte fastna” vilket var bullshit. Den satt där den satt och det började susa i öronen på mig, blev svart och när jag lyckades få ut tampongen kom en kräkreflex utöver denna värld. Att jag till trots fortsatte använda tampong kan man ju ifrågasätta, men det gjorde jag. Jag hatade snöret och jag hatade känslan av att ha tampongen där, men jag hatade bindor ännu mera så det var liksom att välja mellan pest eller kolera. Så 2005 när jag var 21 kom jag över diskussioner som menskopp på nätet och kände att detta kanske skulle funka för mig. Jag läste på och insåg att menskopp håller i många år, den återanvänds, den förstör inte naturen samt att man slipper lägga ut massor med pengar på tamponger varje månad. Sagt som gjort, jag beställde en Diva cup och testade och redan vid första användningen insåg jag dess fördelar. Jag blöder väldigt lite även om jag har smärtsam mens, men det faktum att menskopp inte kan leda till tampongsjukan, du kan ha den inne dygnet runt, det blir aldrig kladdigt, du tvättar och kokar den. Vad ska man säga den är perfekt. För att sätta in den så trycker man ihop och för upp där fäller den ut sig och sitter på plats. När det är dags att tömma koppen känns det eftersom kroppen känner av en speciell tyngdkänsla. Jag har fått väldigt många att börja med menskopp efter att ha pratat om den, och jag tycker det är ett betydligt bättre skydd vid mens än något annat så är du sugen på att skaffa KÖP en!

Har en liten fråga
Har du pojkvän ? :P

Svar: Hehe nej. Jag har ingen pojkvän 😉 .

 

4 Comments

  1. Jeg har det også såååå mye bedre med menskopp! Aner ikke hvorfor det tok så lang tid før jeg turte å forsøke, for jeg mislikte tamponger og engangsbind veldig sterkt. Nå er det ikke noe stress å ha mensen, det er bare kult! Hehe, jeg har prøvd tøybind også, og det er noe helt annet enn Always og Libresse, det kan jeg love deg! Klem!

    1. Inger – Va härligt 🙂 . Visst är menskopp helt perfekt menskydd 😀 . Kan inte förstå att man gick så många år utan 🙂 . Härligt med fler med samma erfarenhet :D. Kram

  2. Tack för att du svarade på min fråga 🙂

    Jag är fortfarande väldigt sugen på att köpa en, men jag får ju gratis tamponger varje månad än så länge. Så ekonomiskt så fortsätter jag nog på dem tils de inte är gratis längre 😉

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa