Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Fika & måltider

När jag chockar mig själv.

Gjorde nyss egen tacokrydda utan lök och E-ämnen, kände mig nästan som en husmor och fick lite skrämselkänsla i kroppen. När fan hände detta?! Såna här saker får mig nervös, jag känner det som att jag vandrar ifrån den naturliga och ganska matlagningsrädda människan jag är till att utveckla mig, och då bör tilläggas jag är ingen naturlig husmor. Jag är snarare sån där som gärna tagit några köttbullar ur frysen och haft andra handen vid makaronerna och vips har jag gjort en enkel måltid åt William, som förövrigt älskar köpta köttbullar. Jag är inget större fan, jag föredrar hemmagjorda men William han föredrar köpta och ser det som allmänt lyx att få såna. Lika så köpt köttfärssås på burk! I fredags var han i himlen när jag gått förbi Coop på stan i Borlänge och hittade en lasagne som såldes billigt på grund av kort datum. William sa att den smakade: PRECIS som dagis lasagne gjort och den hade han saknat sedan han slutade. Mina tappra försök till lasagne har han ratat sedan start, han är som sagt inget större fan av min matlagning och jag är väl inte tillräckligt intresserad och har tagit mig runt saken genom att låta Björn laga den åt oss istället. Jag är mer den där bakar människan, men på sista tiden har jag lagat middagar och testat saker och jag får lite halv ångest för vem fan är denna människa som börjar tränga sin in i mig?! Hallå?!
Jag vet inte om jag ska se min tacokrydda som något positivt eller negativt, för husmor för mig stämmer inte riktigt överens med mig själv i övrigt.

8 Comments

  1. Jag föredrar hemmagjord tacokrydda då den andra är så salt. Nästa gång kan du utmana dig själv ännu mer och tom göra egen salsa, supergott och enkelt 😉

    1. Förskolemamman – Det ska jag testa att göra, jag brukar dock inte kunna äta salsa själv då jag är allergisk mot lök, men kan ju funka åt sonen och hans pappa. 🙂

  2. Kul att göra egen tacokrydda, är ju ofta inte så komplicerat 🙂 Synd bara att barnen föredrar de dåliga färdiga, haha mina föräldrar måste varit tokiga på mig som föredrog pulvermos framför deras hemgjorda!

    1. Elenore – Kokboksutmaningen, hehe. Barn brukar ju göra det. Jag var lika med potatismos som barn gillade pulver mer. Hemskt egentligen idag när man inser att det inte är några bra ämnen i saken. :/

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa