Imorgon är det nyårsafton och jag hör och ser massa löften från människor som de ska uppnå på ett år. Alla mål är precis samma mål som sattes upp ett år innan och jag förvånas över hur folk fått för sig att ett nytt år ska skapa en ny människa?
Januari är den månaden på året när människor börjar panikträna, äta nyttigt och bestämmer sig för att gå ner tio kilo innan sommaren. Jag tror inte på nyårslöften, jag tror att dagen man ska förändra sitt liv är samma dag som tanken poppar upp. Det ska inte planeras in i minsta detalj det ska bara komma spontant till dig som person. Val vi gör ska inte tänkas igenom in i det oändliga med ett datum utan de man vill göra, det känner man till hundra procent direkt.
Varför lova sig själv saker man ändå inte tänkt hålla? Fast det värsta är väl allt präktigt småfjant folk skriver, jag hade ju föredragit om någon satte upp ett mål i stil med “I år ska jag bli medlem i 10000 meters klubben“, de är vad jag skulle vilja kalla ett förbannat bra mål för 2014 om man nu måste berätta om sina mål för alla människor. De skulle åtminstone roa mig att läsa något sådant, eller varför inte “i år ska jag göra som djuren, skita i skogen“. Nu inser jag att detta kommer man ändå aldrig få läsa eller höra om, och nu tänker ni. Sluta lyssna och läs då? JO jag hade gärna gjort det, men tyvärr så kommer dessa vanliga “nu ska jag bli nyttig” upp precis över allt. Om inte på internet så i tidningen, på radion eller tv. Sen som att inte de vore nog så snackar var och varannan människa om sitt “nya liv” som börjar i övermorgon.

Om ni nu ska ha ett nytt liv i övermorgon och måste berätta om detta, kan ni inte välja att prata om mer otippade mål? Hallå, det är 2014 om två dagar, inte 2013 igen!

056

4 kommentarer

  1. Hehe, jag håller med dig! Man hör ofta att “nu ska jag börja träna” osv…men oftast så håller det bara ett par veckor sedan är man tillbaka i gamla mönster igen. 😛

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: