Dark Mode Off / On
Questions & Answers

12 – 15 saker som ni kanske inte visste om mig

010

1 – När jag gick på mellanstadiet och högstadiet skrev jag noveller nästan varje dag. Jag fick låna en dator av min mormmors tvillingbror, som jag sedan skrev massor av noveller på när jag gick på mellanstadiet. Jag älskade verkligen att sitta vid den där datorn och skriva. Detta var då 1995-1996 och för att kunna skriva på den krävdes diskett. Kanske är värt att berätta att på den här tiden, var inte dator hemma något som var speciellt vanligt.

2 – När mamma skaffade dator 1998 genom jobbet, blev jag som förtrollad. Jag antar att jag helt enkelt alltid varit lite av en tekniknörd, jag gillade även tvspel som barn. Men hur som helst mammas dator där, vi var alltså 5 pers som ”slogs” om tid vid datorn, och internet som på den tiden gick via modem brukade jag få sitta på ganska kort tid. Vilket då betydde att man skulle försöka hinna titta på; hotmail och i nian Skunk.nu.

3 – Jag drack förmycket alkohol när jag slutade 8:an tillsammans med de vänner jag var ute med då, som slutade nian. Jag började kräkas, och fick åka hem med en elevassistent som stod som vakt. Det var skitpinsamt, men helgen efter var jag ute och drack igen! Den sommaren var jag ute varje kväll, så fort man fick alkohol av någon var man hur lycklig som helst. Fattar inte hur man orkade?! Idag räcker det med att man varit ute sent en kväll så är man helt slut sen.

4 – Min första kyss fick jag när jag var 15, sommarlovet mellan 8an och 9an. Jag minns att jag trodde att jag aldrig skulle få kyssa någon. Självklart får man någon gång kyssas, och varför man kände sig stressad över saken kan jag idag ställa mig frågande till.

5 – Jag har fobi för knivar, tanken på att någon skulle skär i min kropp får mig att må illa. Jag är livrädd för att behöva operereras någon gång.

6 – Jag tycker fötter inte är så trevligt samtalsämne.

7 – Jag skrattar åt rejält låga skämt. Jag tycker det är jätteroligt med dålig humor och skrattar i massor åt sånt.

8 – Jag har inte druckit alkohol sedan nyår när jag tog ett glas öl. Som det ser ut nu, är jag heller inte speciellt sugen heller. Det kommer nog närmare sommaren, kanske.

9 – Jag tycker inte att ett glas öl är det samma som att supa.

10 – Jag är blodgivare trots att jag varje gång känner mig uppstressad när jag går dit. Jag tycker nålen är ganska läskig just vid blodgivning.

11 – Jag tycker stick i fingret gör jätteont!

12 – Min kropp är full med blåmärken, och jag vet aldrig när, var eller hur jag fått dem.

13 – Jag minns massor, och har bildminne. Jag kan memorera saker och sedan berätta tidpunkt, plats och färger samt vad som hänt. Jag glömmer aldrig vad folk sagt, utan minns det resten av livet. Däremot kan jag behöva bli påmind ibland, men jag glömmer inte saker.

14 – Att föda barn är det mest fantastiska jag gjort i livet, det är jag så glad över att jag fått uppleva.

15 – Jag hoppas på att en dag våga mig på att skriva en bok.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.