Dark Mode Off / On
Fika & måltider

Dagens middag – Tacopaj

001

Slängde ihop en tacopaj till middag idag. Den var enkel och riktigt uppskattad. Så här gjorde jag.

150 gram smör
3dl vetemjöl
Vatten efter behov.
En nypa med paprikapulver.

Nötfärs
En påse ICAS ekologiska tacokrydda.
En skvätt med vatten.

En bruk Arla Paprika och Chili créme friché
En burk créme friché
En halv deciliter riven ost

7 stycken plommontomater (mini) som jag
skar i små delar och la som dekoration upptill.

Jag började med att ställa ugnen på 220 grader.
Sedan blandade jag ihop pajdegen och lät den stå i kylskåpet medan jag stekte köttfärsen och hade i tacokryddan. Jag hade i en skvätt vatten och lät allt koka en liten stund.
Sedan blandade jag ihop créme friche burkarna och den rivna osten samt skar upp tomaterna.

Jag hällde sedan över köttfärsen i pajformen, sedan hällde jag över créme frichéröran över köttfärsen och la ner tomaterna på den.
Pajen fick värmas i ugnen i 15 minuter och den blev jättegod, familjen var nöjd efter denna middag.

2 Comments

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: