Klippa håret själv.

047

Igår började jag smått titta på mitt hår och såg alla kluvna hårtoppar, så jag satte mig ute i solen och klippte, jag har fortsatt med det idag också. Man blir lätt besatt, men det bli bra och håret känns så där härligt nyklippt. Jag känner att det är klart nu, så jag behöver inte klippa mera. Jag ser att jag klippt men det gör varken Björn eller William, märkligt det dära ändå har jag klippt bort en del och jag hoppas nu att jag kanska inte ska tappa hår utan att det är problemet. Jag kanske borde gå till frisören, men mitt problem är att jag har lite av frisörfobi. När jag var arton blev jag klippt hos en frisör som gjorde mitt hår i en frisyr som absolut inte passade mig. Jag bad om att hon skulle klippa lite och hon klippte massor, efter det har jag klippt mig själv om jag inte gått till elevklipp på gymnasieskolor här i stan, för där lyssnar dem. Det här är egentligen helt galet att man ska utveckla frisörfobi på grund av missnöjda hårklippningar. Men jag tror inte jag är ensam om saken.

Annars har jag läst idag, diskat och småstädat, somnade en stund på soffan och jag känner hur jag verkligen behöver slappna av från alla måsten. Inget får stressa mig nu, jag försöker andas och ta vara på livet och tiden. Det är viktigt, all sol försöker jag få ta del av och att läsa litteratur på engelska tror jag är jättebra för mig. Jag är inne på sista obligatoriska doula-litteraturen nu. Men jag har köpt tre till böcker jag har tänkt läsa för nöjes skull. Ikväll ska jag även försöka hinna med att titta på lite tvserier. Om jag orkar och om jag vill, jag vill inte ha några måsten, även om jag älskar serier.

En rolig sak hände idag, jag hörde av mig till skolverket gällande en kurs jag läst inom ämnet biologi som jag ändå inte fick behörighet i. Dem hänvisade mig till högskolan och bad om att jag ska be dem kolla ämnesbehörigheten igen, stämmer det att min kurs ligger inom ämnesområdet biologi ska dem kolla om kursen ska omprövas. Eftersom jag frågade högskolan när jag skulle läsa den om den ingick i lärarprogrammet och fick svaret ja, borde den ju göra det även nu hoppas jag. Det skulle ju vara grymt om jag fick 15 hp inom ämnet biologi som är en del i naturvetenskapen. Då saknas det endast 7,5 kemi och 7,5 fysik så borde jag ha rätt till att undervisa i naturvetenskap. Jag har sökt två kurser till hösten och jag hoppas på att komma in och kunna läsa i höst. Jag älskar att läsa och lära mig, jag behöver stimulera mina hjärnceller. Det finns så mycket jag vill lära mig, och steg ett är detta, jag vill även öka på mina poäng inom SVA som jag i dagsläget har till år 6. Läser jag 15hp till har jag rätt att undervisa i SVA upp till nian och det hade ju varit ganska bra det med. Så får se hur jag gör i vår, det är kul att lära.

Madeleine Stenberg

Bloggare sedan 2004. Bor i Falun med min son William född 2004. Är utbildad lärare, förskollärare, doula och hjälpmamma samt kursledare i Amningshjälpen. Studerar till specialpedagog.

2 thoughts on “Klippa håret själv.

 • 26 juni, 2015 at 09:15
  Permalink

  Jag har en arbetskollega, hon har alltid klippt sitt hår själv och det blir så bra, riktigt avundsjuk på hennes kunskap 🙂

  Reply
  • 26 juni, 2015 at 16:42
   Permalink

   Tror att man lätt kan lära sig att klippa, jag har hållit på ett tag nu, tror att det är som med mycket man kan lära sig :).

   Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: