Dark Mode Off / On
Böcker Doula

The Birth Partner – Penny Simkin

Nu har jag alltså läst klart ytterligare en av böckerna som ingår i litteraturen för Doula-utbildningen. Denna bok tror jag är perfekt för den blivande föräldern som inte ska föda. Jag skulle säga att denna bok är väldigt bra då den tar upp allt, inte bara enkla förlossningar utan även hur man ska handla i de skeden när något går fel. Den har tips på diverse checklistor och förklarar hur viktigt det är att den andra föräldern ger stöd till den födande föräldern. Det som skiljer denna bok från de andra jag läst är att denna är tyngre, mer facklitteratur och dessutom är den skriven på engelska vilket gör att man många gånger måste fundera på vad dem menar. Detta till trots att jag inte har några problem emd att läsa på engelska. Jag kan dock rekommendera den för blivande förälder som ska stötta sin partner i födandet. Boken hittar ni på adlibris.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: