Shoppat på stan i Falun.

Idag drog jag ner på stan och träffade Lisa vid lunch. William följde med så först gick vi till Maestro och där delade jag och William på en pizza. Eller delade vi åt inte upp allt men vi åt en del i alla fall. William gick hem sedan för att träffa vår granne, jag var lite oroad när han gick själv så han fick lova att höra av sig när han kom hem vilket han gjorde. Han ska visserligen börja femman i höst, och jag sprang runt i byn jag bodde i hela tiden i den ålder, gick på bio ensam och handlade själv. Men det är ett helt annat klimat numera än för tjugo år sedan när jag var precis lika gammal som han är nu. Sen bor vi i en stad, det är mer människor i rörelse här och tyvärr har personer från psyk här i Falun smitit vid tillfällen och sådant är ganska skrämmande det med.  Men det gick hur som helst bra, även om William suckar och tycker att jag är fånig.

Efter maten tog jag och Lisa och spanade runt på stan, först gick vi till Gina där jag köpte tanttrosor och en humörring jag tyckte var fin. Tanttrosorna har jag läst är skitbra att ha under kjol och eftersom jag förväntar mig värme kändes det som ett bra fynd, och ringarna kändes som en fin grej att ha i sommar.

Efter Gina spanade vi runt och det blev än promenad längs Slaggatan, det är så himla mycket fina butiker där, såna där små söta butiker som man sällan besöker. Jag hittade lite julklappar, haha helt sjukt att redan spana in sånt men det är säkert bra att börja tänka på saken i tid för man hinner knappt handla runt julen det har jag nämligen fått lära mig som lärare.

Efter Slaggatan gick vi till Waynes och drack lite kaffe och latte och sen kikade vi på JC. Jag passade på att köpa underkläder åt William där på rea. Sen var dagen liksom över på stan, det var jättekul att bara umgås och spana i affärer. Man behöver sånt! Sen så roligt att umgås med Lisa, jag behöver den där vännerstunden för det piggar upp massor.

Ikväll ska jag, Björn och William på cruising i Borlänge, det ska bli roligt och imorgon är det Big Lake Run, vilket är en raggartur runt Siljan. Det är så fint runt Siljan, och är man i Dalarna rekommenderar jag verkligen folk att spana in vägarna runt Siljan, och även besöka min hemort Orsa. Det är vackert där även om jag aldrig skulle vilja bo där igen.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: