Tre dagar i Idre, och lite Särna.

IMG_4559.JPG

Jag har inte varit aktiv här som ni säkert märkt. Det beror på att vi åkte till Idre och bodde i en stuga under två nätter. Björns pappas jobb har stuga i Idre, och då jag och Björn pratade redan i april om att resa till Idre eller Särna under sommaren blev det ett utmärkt erbjudande där Björns syster ville åka dit hon med. Så inbokad stuga och resa upp till Idre blev det. Dagarna har gått jättefort och jag tänkte ta dem i två inlägg förutom detta då det blir enklare att läsa igenom texten då.

I fredags åkte vi alltså upp mot Idre, när vi nästan var framme i Idre såg vi en Ren, tyvärr hann jag inte med att fotografera så jag blev lite besviken då jag trodde det var den enda vi skulle se. Dock var det roligt ändå. Riktigt kallt var det i Idre också, så när vi stannade för att gå in på ICA i byn frös vi alla fem. Vi handlade lite nödvändigheter och åkte sedan till en pizzeria där vi köpte tre pizzor att ta med oss till stugan. Där mötte vi på ett gäng glada Norrmän som pratade om allt eller inget och det var trevligt.

När vi åkte mot stugan var alla hungriga så det första vi gjorde var att sätta oss ner och äta. När jag upptäckte att det fanns en bastu så bestämde jag, Björn och William oss för att basta. Jag älskar att basta, där satt vi och njöt i värmen och det var underbart för hela kroppen. Jag önskar det fannst bastu i området jag bor på.

Innan bastubadet så spelade vi spel, ett riktigt roligt familjespel och vi skrattade alla tre. Jag drack ett halvt glas rosé och kände hur det var semester!

Vi gick och la oss ganska tidigt då vi alla var trötta inför resan, och skulle upp tidigt på lördagen.

Madeleine Stenberg

Bloggare sedan 2004. Bor i Falun med min son William född 2004. Är utbildad lärare, förskollärare, doula och hjälpmamma samt kursledare i Amningshjälpen. Studerar till specialpedagog.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: