Björns farmor och farfar bor i Skäve, eftersom det var traktorcrusing i Säter igår och William samtidigt skulle åka på matsaffari i Skäve, passade vi på att åka dit och göra lite saker. Jag, Björn och Björns pappa tog en promenad genom Skäve. Jag ville så himlans gärna besöka Forsnäsgården igen, har varit där förut och älskar den lilla butiken. Så vi promenerade ditåt, på vägen dit så passerar man grisfarmen Forsa GårdDet är kravgrisar där så dem traskar runt tillsammans och bökar i jorden. Alltså gud vilka söta djur, som allergiker undviker jag de flesta djur men ibland så går jag nära i alla fall som igår. Kultingarna alltså! Tänk om man var frisk så man kunde ha djur, jag tror absolut jag bott på landet med massor med djur om jag inte varit allergiker och astmatiker.

013

015Alltså kolla på dem! Man skulle haft en hemma!

Efter vi kikat på grisarna fortsatte vi mot Forsnäsgården. Väl framme hittade jag jättefina glas som jag visade i inlägget här.

017Så mysig butik, med ett litet Café, vi åt glass utomhus i solen.

Sedan gick vi tillbaka igen. På vägen tillbaka gick vi över en åker och jag kände ännu en gång vad jag vill bo på landet. Jag älskar den där fria känslan av fält och lugn. Vi kom fram till Visthusboden och där gick vi in och handlade närproducerat. Jag älskar såna där butiker och mår som bäst när jag tittar runt och bara njuter. Där träffade vi även William och Björns farmor, och vi till sällskap på väg hem till henne, där vi åt middag.

018

Efter att vi ätit var det dags för Säter och traktorcrusing. Men när vi kom dit upptäckte jag att Pärlan var öppen så jag sprang in där och fyndade film och böcker för en simpel summa av 17 kr, dem tar inte kort kanske skall tilläggas om ni besöker Pärlan i Säter, men det var en härlig loppis. Jag älskar ju loppmarknader och att fynda böcker så jag var typ skitglad!

009Jättebra brarnböcker, dessa ska jag försöka hinna med att läsa
under läsåret.

Efter Pärlan stod vi ute i regnet och spanade på traktorerna, och massor med EPA:s såg man också. Sms:ade Anna och Sofie och skrev om de inte saknade tiden när vi åkte runt i såna (vi körde inte utan åkte med.). Fick ganska snabba svar där, och vetskapen om att man blivit gammal var ett faktum. Om fem år kanske William kör en! Vad liksom?! Han börjar femman om en månad! Femman, jag gick ju nyss i femman själv ju!

028

Nöjd kille som först spanade på moppecrusingen, som
var innan traktorcrusingen.

032

En traktor!

033En av traktorerna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa