001

Igår tog vi picket och packet och drog iväg mot Furuvik. Senast jag var där var 2006 och William var då inne på sitt andra år. Efter det har William varit dit flera gånger tillsammans med sin pappa och hans släktingar. Men igår följde jag då alltså med, det var jättemysigt och trevligt. Vi hade det perfekta vädret med skulle jag vilja påstå, det var sol lite då och då precis som sommaren 2015 har bestämt sig för, men jag tycker inte det är så kul att gå och svettas på sånt där så jag var nöjd med vädret. När vi kom dit så gick vi först till smådjuren, William ville vara med när de matade Schimpanserna så vi passade på att klappa smådjuren först.

007

011

012

013

Efter klappande, jag ska erkänna att det inte var jag som klappade på djuren, det stod William för gick vi tillbaka mot aporna. Där såg jag Sarah som jag skrivit med på internet i flera år, minns inte när vi började riktigt. Så jag tog mod till mig och gick fram och sa hej. Det var jättekul! Det blir verkligen speciellt när man pratat med någon i flera år men aldrig träffats i verkligheten. Trots att man delat ord med varandra och sett foton. Hon var precis lika gullig i verkligheten som på nätet, så himlans roligt! Så där pratade vi en stund och sedan skulle hon vidare med sin familj och jag skulle vara med min och kika på schimpanserna.

Schimpanser är verkligen jättefina, och jag fick ont i hjärtat av att se dem instängda så där. Djurparker är verkligen moraliskt fel på något vis, det är en sak med tamboskap. De djuren är framavlade för att leva med oss, men de andra djuren. Djur som hör hemma i det fria, djur som borde få vara i sina naturliga miljöer, miljöer som vi människor tar mer och mer ifrån. Det är inte naturligt att dessa djur ska finnas på Zoo för att vi ska begrunda dem. Det är tragiskt och hemskt, visst är det roligt men det också förbannat sorgligt hur vi människor bara tar och tar…

022

023

025

Efter att vi tittar på schimpanserna gick vi in och kikade på djuren som fanns i aplandet tror jag det hette? Ganska spännande djur, ormar och liknande samt jättesöta små apor och annat. Vi spanade runt där och började känna oss fikasugna så vi gick ut mot Äventyrsön där Wild Kids spelades in förut. Där fikade vi och efteråt tittade vi runt på ön och hade det bara mysigt och skönt tillsammans.

054

055

077

Sen gick vi tillbaka mot parken, jag, Björn och William tog oss en tur i “Amazonasflod” och tittade på de vackra djuren som stod och åt runt där. Det var jättefint, och Flamingos är spännande djur måste jag säga. De ser inte riktigt verkliga ut trots att dem är just levande!

083 087

100

096
Efter vi besökt “Amazonas” gick vi för att kika på de andra djuren i parken, vi började även bli hungriga så när vi kom fram till tivolit åkte William slänggungan några gånger innan vi gick in och åt mat. Klockan var nästan 15:00 då så när jag fick min tacotallrik var jag verkligen superhungrig. Vi åt maten och sedan åkte vi karuseller. Jag, William och Björn åkte kaffekopparna och sedan gick jag och William till Spökhuset. Där åkte vi och hade det kul, och efteråt spelade vi lite spel där William vann en hängande mjukisapa, vi åt lite godis och William åkte karuseller och sedan begav vi oss mot badet där William åkte vattenrutschkana.
När han badat en stund bestämde vi oss för att åka hemåt igen, dagen var jättehärlig. Att bara få vara borta och göra något är så himlans viktigt!

135

138

144

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: