När hemmet behöver fukt.

Inlägget är ett samarbete.

Jag är galet torr här hemma. Har haft rejält med klåda ett tag och det har känts som jag hållit på att klia ihjäl mig. Helt okej i hemmet tills samma sak började om med jobbet också har lika på jobbet vilket nu gjort att jag är allergisk hela tiden. Jag blir galen känner jag, för nu har det alltså satt sig på ögonen. Då hörde jag som luftfuktare och började fundera kring om jag skulle försöka införskaffa en sådan till hemmet. Men eftersom jag inte är helt säker på att det här är problemet hemma har jag börjar googla, problemet kan också vara för mycket fukt hemma. Jag hittade då sidan ricto.se, som erbjuder tjänster för hemmet för avfuktning och liknade. Har dubbelkollat och om man har källare kan det bildas fukt i hemmet. Jag bor precis ovanför huset källare så det är klart att man börjar fundera. Framförallt på denna klåda jag nu har så ofta, det är jättetufft och jobbigt. Eftersom jag bor i hyreslägenhet grubblar jag i om man kanske ska be hyresvärden kolla upp detta och installera i hemmet. Hur är det hos er? Har ni fuktig eller torr miljö? Oroar ni er? Eller har ni bokar någon som kollat upp detta för er?

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

8 thoughts on “När hemmet behöver fukt.

 • 2 februari, 2016 at 18:51
  Permalink

  Vet att mamma och pappa har köpt luftavfuktare, de har källare. Vet dock inget om att dom skulle haft klåda eller liknande. Men det blev bättre sa dom i alla fall.

  Jo är lite så ibland :/
  kramar

  Reply
 • 2 februari, 2016 at 20:42
  Permalink

  Känner igen det, min kropp är så fruktansvärt torr och kliar… 🙁 Men kan bero på vintern också, ifall du inte har det på sommaren också`?

  Reply
  • 5 februari, 2016 at 11:58
   Permalink

   Usch det är hemskt! Jo jag tror det kan vara en kombo faktiskt :/.

   Reply
 • 2 februari, 2016 at 23:12
  Permalink

  Så jobbigt att det ska klia! Jag har faktiskt inga erfarenheter vad som kan vara bra. Men jag hoppas att det blir bra snart!

  Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: