Inlägget är ett samarbete.

Har ni tänkt på ibland att vi människor ganska lätt bara tänker på våra kroppar som något självklart. Något som alltid finns där, det är sällan vi tänker på varför vi skulle behöva en arm förrän vi bryter den. Vi tänker sällan på hur viktiga våra organ är förrän vi blir sjuka. Det är kanske inte så konstigt egentligen att vi tar våra kroppsdelar och organ för givna när dem alltid finns där. Men när olyckan är framme är dem livsviktiga, visste ni att det idag finns hjärtstartare som kan rädda liv. Det kändes som en ära att få skriva om dessa då jag vet hur skört livet är många gånger. Att ha en hjärtstartare hemma eller på din arbetsplats kan rädda liv. Jag har gått en hjärt- och lungräddningskurs för några år sedan. Det var en viktig kurs som jag i dag känner att jag borde uppgradera, jag tror nämligen att vi alla borde ha kunskapen om hur vi enkelt kan rädda en människas liv. Har vi dessutom en hjärtstartare är det ju guld värt, när jag tänker på det undrar jag hur många arbetsplatser som har hjärtstartare? Borde inte dessa vara lika självklara på arbetet, i bostaden och på köpcentrum som brandvarnare och brandsprutor? Små enkla medel för att rädda liv? Äger ni hjärtstartare? Har ni en på er arbetsplats? Har ni fått gå en kurs i hjärt-och-lungräddning? Berätta för mig!

26 kommentarer

 1. Jätteviktigt inlägg! Jag har gått flera såna utbildningar och ska förnya i maj, och på min arbetsplats finns det hjärtstartare lite överallt. (Sjuksköterska på ett sjukhus… :p)

  1. Så livsviktigt, känns lite som arbetsgivare är snåla med såna här utbildningar på många arbetsplatser. Trots att det kan hända när som helst och vem som helst.

 2. Ja vi har en jätte mysig källare med bar och spelhörna! På min arbets plats så har vi många hjärtstartare och jag går hlr – utbildning minst 1 ggr per år. Kram
  Linda recently posted..Gott & Blandat

 3. Vad bra skrivit jo jag vet att det finns, har ju själv hjärtproblem… tycker det är jätte bra om alla kan få chansen att gå kursen. Jag hade turen att det var en tjej i närheten som hade gått en kurs när jag trillade ihop senast.. det behöver ju inte vara att man är sjuk, mycket kan ju hända med ens lilla hjärta… så de skulle vara kanon om fler ville gå…

  Kramar om <3

 4. Känns skönt att både testat o vet hur en fungerar o hlr har ja varit på fler ggr inte dock använt på riktigt ännu hoppas kanske aldrig men bra att veta änddå

 5. Superbra skrivet! Jag och övriga i min klass fick lära oss lite HLR när vi hade bad för några år sedan så kan en del men borde helt klart fräscha upp minnet 🙂

 6. Tänker också på det där ibland. Vi övade på hjärt- och lungräddning då och då i skolan, men det är en sån där grej man borde göra en gång om året tycker jag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: