Att skriva.

När jag tänker på böcker jag läst eller livet jag levt har det nog alltid funnits fantasi där. Jag har lätt fantiserat ihop historier och noveller inuti mitt huvud. När jag gick på mellanstadiet och högstadiet kunde jag sitta i timmar och bara skriva. Jag skrev långa noveller och fantiserade och funderade, det kanske inte var helt märkligt att jag således började skriva dagbok i årskurs 1 och sedan skrev dagbok under många år. Dagböckerna övergick till bloggande när jag var 18 år och skaffade internet i min lägenhet, jag behövde få upplopp för att skriva. Medan mina syskon har målat och ritat har jag skrivit, jag har funderat ibland på om jag helt missat att vara kreativ i mitt liv men samtidigt har jag ju skapat mina tankar och historier istället. Ibland har jag funderat på att kanske våga börja skriva ner alla de tankar som kretsar där inom mig och ge ut en bok. Jag kom över sidan VulkanMedia. Som arbetar med att förverkliga drömmar om att bli författare, igår när jag gjorde ett test på Facebook kom just författare upp som passade yrke. Någonstans inom mig blev det den där känslan som ofta uppkommer när jag tänker tanken som kom tillbaka, ska jag våga? Men min dåliga självkänsla får mig att genast släppa tankarna för jag tänker; Vem skulle vilja läsa något jag skriver?
Samtidigt läser människor min blogg, jag har återkommande personer och jag vet att människor gärna berättar att dem läser det jag skriver. Varför vågar man inte oftare? Om jag skulle våga ge ut en bok tror jag på VulkanMedia, dem erbjuder formsättning och har bra priser och kollar du in deras sida får du prisförlag på det du skrivit. Visst hade det varit spännande att ge ut en bok?
En bra sak är att dem inte har några dolda avgifter, sådant tycker jag visar att en sida är att lita på. Jag avskyr när man ska betala något och så tillkommer det någon extra avgift, det känns då som företaget har något att dölja.

Går ni runt med författardrömmar? Har ni sökt till ett förlag? Berätta!

Sponsrat inlägg.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

2 thoughts on “Att skriva.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: