img_0408

Såg denna artikeln under hashtagg #skitKvinnorhör på tidningen mamas dem delade den på Internationella Kvinnodagen men jag kan lika gärna sprida den nu. Jag läste nämligen precis under kommentarerna på Youtube där en kvinna blir förbannad. Det lät inte vänta sig med kommentarer som “Jävla feminist”, “Typiskt feminister att bli så arga”. Jag kände bara hur jag ville kräkas, kräkas på hela grejen att vi kvinnor inte ska få ha känslor. Varför blir kvinnors humör så ofta nedvärderat och fjantat med, har du mens? Varför är du så sur? Det är typiskt kvinnor att snacka skit.
Samtidigt som jag vet att killar snackar massa skit om varandra med, men skillnaden är förstås att dem kommer undan med saken. Jag blir så trött på att du alltid kan säga massa skit om och till kvinnor. Det är inte okej!

34 kommentarer

  1. Har med läst massa artiklar om det där… hur kvinnor förväntar sig vara glada hela tiden. Finns ju något “syndrom”, då munnen i avslappnat läge ser “sur” ut vilket är väldigt stötande. Tydligen. RBF? Kan det heta så? “Resting bitch face” haha, ooh jag minns inte! Kommer bara ihåg att det var en sjukt intressant & bra artikel!
    Kram

  2. Jättebra skrivet, håller verkligen med dig!! 🙂 Jättetråkigt att man ska generalisera kvinnor sådär men sedan vägra att göra samma sak med män..

  3. Ja usch finns inget som gör mig så arg som kommentarer om feminism eller de där “har du mens” kommentarerna följt av det där lilla nervösa skrattet. Blir galen!

  4. Det är verkligen löjligt vad folk blir arga då en kvinnor börjar yttra sig som om dom är rädda för att man vågar säga ifrån.

  5. Blir så jäääääävla arg. Du har helt rätt. Kvinnor blir alltid så nedtryckta. Men som du säger, karlar kommer undan med det varenda gång.
    kramar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: