img_0493

Denna dag känns som en lång nu vill jag bara gå och lägga mig dag. Fick ett jättetråkigt besked på skattedeklarationen. Nu tänker ni nog alla att det handlar om att betala tillbaka, men det var 260 kr så det kändes som en struntsumma. Däremot visade det sig att jag numera är fastighetsägare och lär på något vis ta och registrera detta. Min farmor dog 2003, eftersom min pappa är död sedan 1993 fick vi syskon ärva pappas del. Det här blev en lång historia där det tog lång tid att sälja skog som då denna fastighet är. När allt var klart visade det sig att det fanns en till del som inte fanns med från början, denna del fick jag då idag reda på att den inte alls går att sälja då den är så liten. Det handlar om att jag är delägare i en del på 500 kronor ungefär! Den delen ska nu alltså redovisas och jag kan inte ett skit om sånt här, detta stressar så klart. Vart vänder man sig? Vem ska man vända sig till, och jag som redan hade migrän när jag åkte från jobbet idag fick inte direkt mindre av detta. Känner mig uppgiven, blev så trött på alla wow pengar att jag ville spy! För just nu känns det bara, jaha vad betyder detta? Ska jag betala någon extra skatt på detta? Vad förväntas jag som ”fastighetsägare” göra? Jag har inte bett om detta, hade det handlat om att betala tillbaka dessa 260 kronor känns som en bagatell. Däremot att ha en skog som jag inte vet hur man ska göra någonting kring, och att förmodligen vara fast med den? Det känns absolut inte roligt i dagsläget…
Trist inlägg för andra att läsa, men behöver verkligen bara häva ur mig min deppighet.

22 kommentarer

  1. Sånt där är så jobbigt!! Blir jättestressad när jag inte vet vart jag ska vända mig för att få hjälp osv!

  2. Förstår dig om det inte är något du valt, jag är jätte dåligt på sånt.. jag litar blint på de jag får tillbaka, som kanske är dumt då jag hör andra som har fått fel. Så man kanske ska engagera sig mer i det är med skatt.. Hoppas att det löser sig för dig.. kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa