Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Reklam

Min dröm att få fotografera.

Inlägget är i samarbete med VanBruun.

Det finns drömmar som man bara har. Ni vet den där känslan av att det här skulle jag bli så glad om det inträffade. En sådan sak skulle för mig vara att få äran att fotografera någons bröllopsdag eller varför inte vigsel?

Jag drömmer själv inte att gifta mig, jag får faktiskt nästintill panik av saken. Bara tanken på att stå i centrum en hel dag, med allas blickar riktade mot mig ger mig panik. Jag kan förstå drömmen hos många, den där prinsesskänslan. Men jag skräms av saken själv, jag tillhör nämligen inte skaran som tycker om sådant. Jag är ju till och med sådan som vill veta mina födelsedagspresenter innan jag öppnat dem.

Men en sak kan jag förstå när det kommer till vigsel och det är att få en sådan där perfekta fin vigselring på sitt finger. Vigselringar är vad Vanbruun är experter på och under mitt besök på sidan hittade jag en ring som även lilla mig skulle kunna tänka sig. En enkel i vitguld och med en liten diamant på toppen. Det är precis det som skulle passa mig som person, något enkelt som inte sticker ut. Om jag mot förmodan skulle gifta mig del vill säga, är det precis vad som skulle passa mig.

Hur som helst är vi ju alla olika och det är tur. Jag vet många som vill ha ett mycket större ring i guld och med flertalet diamanter, det ska riktigt synas att man är gift och upptagen. Där kan man ju fundera kring varför jag inte ens där skulle vilja att det syntes? Jag läste någonstans att lärare lider av att vilja synas och höras hela tiden eftersom vi står framför människor hela dagarna. Det kanske finns något bakom den saken? Men jag vet samtidigt många inom yrket som likt mig inte alls gillar att stå inför vuxna. Gifter du dig kommer du behöva stå inför vuxna, precis det jag så skarpt ogillar.

Det är nog därför jag mer än gärna skulle fotografera ett bröllopspar, det skulle känna så mycket enklare och finare. Då står man i bakgrunden och förevigar andras drömmar. Man tar en bild på de perfekta ringarna tillsammans, och låter parets kärlek glänsa igenom hela fotograferingen. Man förevigar deras dag och står i bakgrunden, där jag trivs bäst. För det är ju turligt nog så att vi är olika. Det olika gör att vissa vill ge allt, och andra av oss lite mindre. Men visst är det fint i sig?

Vill du gifta dig? Är du gift? Hade ni ett klassiskt bröllop i kyrkan, eller blev det borgerligt? Kanske gifte just ni er utomhus? Berätta.

Inlägget är ett samarbete, men orden och texten är min egen.

2 Comments

  1. Jag och min sambo har varit förlovade några år, men inte gifta än! 🙂 Vi vill dock gifta oss i framtiden, men inte i kyrkan, utan vi vill gifta oss utomlands på någon strand med bara närmsta familjen och sedan ha en bröllopsfest hemma i Sverige igen för stora familjen och alla vänner 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa