Jag tog med min fina granne och åt glass på McDonalds i torsdags förra veckan. Jag älskar deras sommarglass i år med grädde, krossad Daim och chokladsås. Den är så där helt galet god, visade sig att min granne Jennie aldrig ätit den så hon ville ta med mig dit en dag till. Jag var självklart på den gången med. Har du provat denna? Jag är helt stormförtjust verkligen!

En annan glass som toppar alla andra är Rättviksglass, den är helt galet god. Nu under flera år har det varit Williams favorit så vi köper alltid kulglass därifrån på sommaren. Själv är jag sådan som tar barnsliga smaker medan William gärna tar lite mer vuxna. Det är ganska spännande det där hur man är som glassperson.

Hur är du med glass? Vilken är din favoritsort? Äter du ofta glass? Berätta gärna.

Relaterade etiketter:

51 kommentarer

 1. Jag är barnsligt förtjust i glass, helst vanilj med massvis av strössel och bäst av allt är när man kan få kolasås och maränger till också!

 2. Men åh nu blev man inte alls sugen på glass? Asså jag är nog den i Sverige som älskar glass mest, kan äta det till morgon, lunch och middag ?

 3. Jag har inte testat just den glassen, men det låter väldigt gott! Jag är en riktig glassälskare och har vuxit upp med min morfar som jobbade på GB Glass – blev väldigt mycket glass under min uppväxt! Idag är favoritsmakerna körsbär och viol, men de är lite svåra att få tag på. Fast nästan all sorts glass slinker ner utan större problem 😀 Kram <3

 4. Godaste glassen jag ätit var en vanlig mjukglass på en bensinmack.. Så mycket strössel och sås man ville ha ingick i priset och själva glassen var alldeles perfekt. 😀 Ingen svensk sommar utan mjukglass 🙂

 5. Mcdonalds glassar är faktiskt riktigt goda! Jag gillar max lyxshake också. Mina favoriter är helt klart choklad! Jag ÄLSKAR chokladglass! Tycker det är lite synd att det inte finns någon glass som man kan köpa ur sån där GB glass som är enbart choklad. Istället så är min favorit sandwich. Den väljer jag varje gång haha 🙂 Hoppas du har en underbar sommar 🙂 // Petra Elisabeth

 6. Glass är ju ett måste i värmen. Men ack vad snabbt de smälter. Köpte med pinnglass som jag och dottern skulle mumsa på efter vi varit och handlat. Jag hann inte med utan glassen rann ner för handen. Så det blev lite tokigt när det var jag som körde. Kram från mig.

  1. Eller hur, det svalkar ner :). Visst är det så nu, har sällan märkt att glass smällt bort som den gör nu :/. Trist det där med att glassen förstår irritationen.

 7. Åh måste smaka den där på Donken!! Min favorit är mammas glass (som jag numera gör själv), finns inget bättre och så gillar jag även Gute Glass salmbärsglass 😉

 8. Det låter jättegott men numera försöker jag välja veganska alternativ. Jag köper mjölkfri glass och vanlljglassen är helt sagolikt god, särskilt till jordgubbar. När man inte bor i en storstad med gott om vegancaféer får man fixa egna glassbägare och det går det också 😀

  1. Jättebra när man försöker sig på veganskt :D. Där är jag lite dålig, äter fortfarande produkter från korna :). Men en dag kanske jag slutar helt 😀
   Känner igen det där med veganskt, finns knappt om sådant här i lilla Falun med :D. Ja du egen glass är ju något extra har glassmaskin(er) här hemma, de går alldeles för sällan 😮

   1. Jag försöker inte påverka någon annan och känner mig inte som om jag är duktigare på något sätt. Det känns helt enkelt bara rätt och samtidigt är det inte längesedan jag sällan valde veganskt 😀

    1. Åh hoppas inte du tog det på fel sätt :). Jag VILL äta mer veganskt, det är så mycket bättre än laktos speciellt när man har IBS som mig :D.

     1. Nej, det gjorde jag absolut inte 🙂 Det kan vara svårt att förstå undermeningen i en kommentar men jag ville bara förklara hur jag tänker. Det är många som tror att vi, som äter veganskt, fördömer alla andra och så är det inte alls 😀 Jag kanske är lite för ivrig på att framhålla det.
      Jag har också IBS och sedan jag började med den här kosten har jag aldrig haft några problem. Det är ett bra skäl att fortsätta 😀 Min son har märkt samma förbättring.

 9. Åt den bästa glass jag ätit i Sverige i Höganäs förra veckan (den absolut bästa åt jag i Madrid!), på nått som hetter Vanilj och Choklad?! Ligger i Höganäs vid Garaget och den där gallerian, vad den nu heter… Superdupergott med gelato av absolut högsta kvalitet, och dessutom fick jag en privatlektion i glasstillverkning av ägaren då han hörde mina nyfikna frågor till killen som serverade mig glassen, så han tog upp tråden helt enkelt. Rekommenderas varmt!

 10. Åt den bästa glass jag ätit i Sverige i Höganäs förra veckan (den absolut bästa åt jag i Madrid!), på nått som hetter Vanilj och Choklad?! Ligger i Höganäs vid Garaget och den där gallerian, vad den nu heter… Superdupergott med gelato av absolut högsta kvalitet, och dessutom fick jag en privatlektion i glasstillverkning av ägaren då han hörde mina nyfikna frågor till killen som serverade mig glassen, så han tog upp tråden helt enkelt. Rekommenderas varmt!

 11. Sedan jag blev gravid så kan jag inte sluta äta glass…

  Härlig blogg med fina bilder! Vilka objektiv använder du till din Canon?

  1. Åh förstår det :D. Gott med glass då :).
   Tack fina du, förlåt att svaret dröjt två dagar. Hade migrän och sedan så var vi borta igår. Jag använder: Macro 0:25/0.8ft (det som ingick med kamerahuset när jag köpte kameran). Sedan 50 mm 0.45/1.5ft, samt ett macro 0.16/0.52ft har även Sigma 70-300mm Macro . 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Orsakullan som blev mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!
%d bloggare gillar detta: