Inlägget är en del i Englas showrooms sommarutmaning.

Vad som gör mig arg och får mig att se svart. Jag tänkte på detta ett tag, det finns det självklara barn som far illa, djur som far illa och äldre som blir illa behandlade. Dessa saker gör mig upprörd och arg, då det för mig är en oförsvarlig handling att skada de som inget kan göra för att skydda sig själva.

Sedan vad mer gör mig arg? Jag blir sällan arg längre, som barn och tonårig var jag ofta arg och upprörd, alla känslorna jag hade inom mig exploderade då jag var deprimerad och orolig över livet. Då där i slutet av 1990-talet och början på 2000-talet pratade man knappt om psykisk ohälsa så jag förstod ju inte varför känslorna var som de var. Därmed var jag upprörd och arg, numera är jag det sällan längre.

Men det finns saker som gör mig arg i vardagen och det är människor som systematiskt vill vara jävliga mot andra. Sådana där som skriver en elak kommentar bara för att de kan, eller som säger något taskigt bara för att de kan. Människor som jag tror inte förstår själva att deras kommentarer prickar rakt in i hjärtat på sådana högkänsliga människor som mig.

Jag tror helt enkelt att bristande respekt för andra gör mig arg. Eftersom jag själv lever på principen att vi alla ska respektera varandras likheter och olikheter, gör det mig upprörd att veta att vissa helt enkelt bara vill andra illa. Själv vill jag alldeles för många alldeles för mycket väl.

38 kommentarer

  1. Just barn och djur är så känsligt. Det är något som verkligen kan få mig att se svart. ?

  2. Jag håller med dig, är det något som gör mig upprörd så är det när barn och djur far illa samt när äldre blir illa behandlade. Jag tycker också vi skall respektera varandra för vad vi är och att vi alla är olika. Kram <3

  3. Känner igen mig i att inte känna mig arg, jag blir inte arg, jag kan bli ilsken i skallen och då blir det oftast rörigt i huvudet! Men utbryter inte längre någon ilska verbalt eller så!

  4. Så fin inlägg och håller med dig helt hålet och vissa gör och vill bara illa andra pga sina inre brister och trösta sig för att inte känna sin egen smärta ????

  5. Det som får mig att bli arg eller irriterad över saker är orättvisa och människor som är otrevliga och bittra på livet. Det kan göra mig riktigt irriterad. Även på de som klagar! Haha.

  6. Sara, jag var också argare tidigare. Det är som att jag nu tar åt mig mindre av vad andra säger och då minskar ilskan. Men jag kan bli arg över att världen ser ut som den gör, att vi beter oss illa mot planeten och varandra. Men jag försöker möta det med något slags snällhet, när det går.

  7. Ja jag förstår inte vad vissa får ut av att vara elaka emot andra.

  8. Bra och tänkvärt skrivet! Tyvärr så finns det ej ngn respekt för andra människor och det är så skrämmande…. Alla människor förtjänar respekt ?

Kommentarer är stängda.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: